Gastronomische fine dining met een speelse knipoog: gasten dineren er te midden van een robotkast, neon smiley en blinkende discobollen.
Vroeger was het REM-eiland een platform in de Noordzee, op 9 kilometer buiten de kust bij Noordwijk. REM staat voor Reclame Exploitatie Maatschappij. In 1964 werden er vanuit deze basis commerciële televisie-uitzendingen onder de naam TV Noordzee verzorgd. Na drie maanden werd het alweer door de Rijkspolitie en de Koninklijke Marine ontmanteld.
Het huidige REM
Sinds 2011 staat het platform stevig op palen in het water in de Nieuwe Houthaven in Amsterdam. De afgelopen jaren was er een restaurant gevestigd, dat stopte in mei 2020. In 2021 kwam het REM-eiland vrij en startten Martijn Peters (1970), Martijn Witlam (1972), David André (1991) en Frits de Haes (1990), het huidige REM.
Elke verdieping een andere functie
Elke verdieping heeft een andere functie . De binnenkomst is in de bar waar ’s avonds ook dinergasten worden ontvangen en in de weekenden een dj draait. De ruimte is multifunctioneel: overdag wordt er lunch geserveerd. De bar heeft ruimte voor 40 couverts en beschikt over een beschut terras, zodat ook buiten lunchen tot de mogelijkheden behoort.
Restaurant
Op de bovenverdieping komt het restaurant met ca. 70 couverts waar Bobby Rust de chef-kok wordt. Bobby Rust werd eind 2019 chef-kok bij Envy in Amsterdam, maar dat restaurant ging na de vorige lockdown niet meer open. De coronarestricties boden nauwelijks mogelijkheden door de smalle indeling van het restaurant.
Het restaurant werd met hulp van crowdfunding gestart.