'Normaal doe ik hier nooit aan', schrijft chef Steven Klein Neijenhuis van Onder de Linden op social media. 'Dry January duurt bij mij meestal tot 3 januari bijvoorbeeld', vervolgt hij met een knipoog. 'Dit jaar is dit anders. Dit jaar is mijn voornemen om meer stil te staan bij hoe goed ik het heb en dat dit niet vanzelfsprekend is.'
Hoe zal het zijn om dakloos te zijn?
Hij schrijft dat het voor veel mensen een moeilijke tijd is, ook voor de horeca. 'Een tijd waarin we bijna zouden vergeten dat er ook mensen zijn die helemaal niks hebben. Ook in Groningen zijn er mensen die geen huis hebben en geen geld om normaal te eten. Je loopt ze voorbij op straat en denkt er eigenlijk nooit over na. Hoe zal het zijn om dakloos te zijn?
Warme maaltijd
Deze januari wil restaurant Onder de Linden graag iets doen voor deze mensen. 'Zodoende heb ik contact gezocht met @stichtingstraatwijs in Groningen. Een hele toffe stichting die zich het lot van de daklozen aantrekt. Zij hebben deze winter een mooie actie waarvoor je €7,50 kan doneren, zodat zij een bon geven aan een dakloze voor een warme maaltijd.'
Het restaurant gaat in januari een box verkopen waarbij we voor elke verkocht menu €7,50 doneren aan stichting straatwijs. 'Elk verkocht menu is dus ook een maaltijd voor iemand die op straat leeft.'
Box bestellen
De box is verkrijgbaar vanaf 12 januari maar is vanaf nu te bestellen. Het betreft een viergangenmenu voor €37,50.
'Een goede daad verrichten was nog nooit zo lekker', zo sluit de chef af.