'Veel klassiekers zoals wij die kennen, zijn buiten India ontstaan. En dat doet toch een beetje pijn', aldus de eigenaren van restaurant Rasoi Rajiv Mehra Ashish Sharma. Met hun nieuwe zaak willen ze gasten dan ook 'trakteren op een deep dive in het echte India'.
‘In Europa gebruiken Indiase restaurants bijvoorbeeld veel room. Dat halen we in India niet in ons hoofd, daar is melk veel te kostbaar voor’, vertelt Rajiv. Bij Rasoi laat het duo de gehele Indiase eetcultuur de revue passeren in plaats van zich enkel te focussen op het noorden of zuiden van het Aziatische land.
Chef-koks Ajit Athale en Rohit Singh verdienden beiden hun strepen in de Indiase keuken; ze waren allebei werkzaam bij luxehotelketen Oberoi Hotels en vlogen de hele wereld over via Australië, de Verenigde Staten en Dubai zijn ze nu in Nederland neergestreken.
Klassiekers, signatures en loungebar
De Indiase keuken heeft geen bestaansrecht zonder tandoor en dus is de Aziatische kleioven - gevuld met houtskool - ook in de Maasstraat prominent aanwezig.
Het menu bestaat voor de ene helft uit klassiekers en voor de andere helft uit signatuurgerechten zoals de Kerala viscurry, Aloo Gobhi Paneer, een paneer met aardappelpuree en bloemkooltandoori en Laal Maas, wat bestaat uit langzaam gegaarde lam naar recept uit Rajasthan.
Rasoi bestaat uit twee ruimtes: de loungeruimte en het restaurantgedeelte. De loungeruimte moet het hedendaagse India voorspiegelen 'met een vleugje vorstelijkheid.' De hoofdrol is weggelegd voor de oplichtende goudkleurige centrale bar met marmeren look.
In totaal biedt het restaurant plek aan 60 gasten. Aan de straatkant bevindt zich een terras dat plaats biedt aan zo’n 24 personen. Het restaurant is ook open voor takeaway, waarmee het binnenkort zal beginnen.