Nieuwe eigenaar voor restaurant Le Coeur

Nieuwe eigenaar voor restaurant Le Coeur

Ricks Swinkels neemt restaurant Le Coeur in Amsterdam over. Dit doet hij samen met Atelier de Champagne. Rick Swinkels kennen we van Jacobsz, Bar Alt en momenteel is hij partner bij Sjefietshe.

Rick Swinkels zegt over zijn nieuwe stap: ‘De afgelopen jaren heb ik steeds in partnerships gewerkt, die ook allemaal direct betrokken waren in de zaak, bij Staets, Jacobsz, Bar Alt en nu ook bij Sjefietshe’. Hij neemt de zaak over van Robert Braam, die ook mede-eigenaar is van Bubbels and Wines, een wijnbar op de Nes in Amsterdam.

‘Bij Le Coeur wordt dat anders, daar ga ik weliswaar samenwerken met L’Atelier de Champagne maar die blijven, los van het leveren van champagnes, op de achtergrond.’

Swinkels blijft overigens nog steeds bij Sjefietshe betrokken. ‘Ik coach de keuken vanaf de zijlijn. Overigens met veel plezier en ik ben er ook erg trots op dat volgende maand ons kookboek Ceviche uitkomt.’

De naam Le Coeur voor het restaurant in de Hartenstraat in Amsterdam blijft hij houden. ‘Daar heb ik echt wel even over nagedacht, maar de naam past eigenlijk heel goed, als je bedenkt dat we in de Hartenstraat zitten. Alleen de ondertitel ‘Bistotheque’ gaan we loslaten. ‘

De inrichting, sfeer, logo en het menu van het restaurant worden wel aangepast. In de oude opstelling had de zaak 60 couverts.

De keuken wordt er een zonder verplichting. ‘We gaan modern koken zonder de verplichting om menu’s af te nemen. Dus ‘a la carte’ met de seizoenen mee wisselend menu van zo’n 15 gerechten, die heel goed deelbaar zijn, met af en toe ruimte voor bijzondere gerechten. Laag drempelig en betaalbaar met veel Nederlandse ingrediënten en natuurlijk veel aandacht voor wijn en Champagnes!’

Naar verwachting gaat Le Coeur rond 19 augustus open.