Nieuwe hoofdsommelier voor restaurant Maeve

Nieuwe hoofdsommelier voor restaurant Maeve

Jan-Jaap Altenburg start als hoofdsommelier bij het nieuwe restaurant Maeve in Utrecht. Maeve is de nieuwe zaak van Tommy Janssen en Vera Voorend die 9 juni opent.

Jan-Jaap Altenburg start 1 juni als hoofdsommelier bij restaurant Maeve in Utrecht. ‘Na 4 geweldige jaren bij restaurant Bentinck was het tijd voor een nieuwe uitdaging en nog meer focus op wijn,’ aldus Altenburg over zijn overstap. Ook Tommy Janssen werkte voor zijn stap richting ondernemerschap bij Bentinck.

Jan-Jaap Altenburg

Jan-Jaap Altenburg kijkt ernaar uit om terug te keren naar Utrecht om daar Restaurant Maeve op de kaart te gaan zetten samen met chef Tommy Janssen en maître Vera Voorend. Altenburg is van plan verrassende dingen te gaan doen op het gebied van wijn, met een hoofdrol voor onder andere Nederlandse wijnen.

Jan-Jaap altenburg

Jan-Jaap Altenburg werkte voor zijn baan bij Restaurant Bentinck in Amerongen als sommelier voor Pullman Cocagne in Eindhoven, ook was hij gastheer bij de Drie Harinkjes in Hindeloopen.

Restaurant Maeve

Restaurant Maeve is een casual fine-dining restaurant in Utrecht, op steenworp afstand van de Dom. Na jaren bij diverse top restaurants gewerkt te hebben slaan Tommy Janssen en Vera Voorend een eigen weg in en openen restaurant Maeve op 9 juni.  Alvast een kijkje nemen? Foto's staan hier. 

‘We hebben jaren geïnvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen. Jan-Jaap is met zijn kennis, ervaring, karakter en passie voor het vak een enorme aanwinst voor het team.’

Het restaurant is gevestigd in een karakteristiek rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht centrum. Het interieur en de uitstraling zijn volledig vernieuwd en er is gekozen voor een eigentijds en fris interieur. ‘We hebben gekozen voor unieke details zoals handgemaakt servies, kleurrijke wandbekleding en de wijnkelder is ingericht in de karakteristieke Utrechtse werfkelder.’