Vijfgangendiner serveren aan de caravandeur

Vijfgangendiner serveren aan de caravandeur

Pim en Vera Kleinrensink van restaurant Amuse in 't Harde bedachten een creatieve oplossing om tijdens de coronacrisis gasten toch kennis te laten maken met hun gerechten. Ze serveren een vijfgangendiner aan de caravandeur. Pim kookt vanuit de foodtruck op de camping en Vera serveert het aan de gasten in hun mobiele vakantiehuis. 'Ik heb nog nooit zo'n groot restaurant gehad', vertelt ze lachend.

'Gasten zijn heel enthousiast over het feit dat ze uiteten kunnen in hun eigen camper, of caravan. Een soort ‘private-dining’ in hun eigen kampeermiddel. We vragen gasten om een campingtafeltje voor de deur te zetten, zodat we de gerechten -geserveerd onder een cloche - daarop kunnen zetten. Bij het vijfgangendiner worden vier halve glazen wijn geserveerd. Zo is het coronaproof, maar hebben de mensen wel echt het gevoel van uiteten gaan.' Het initiatief kwam voort uit de coronacrisis. 'Zo kunnen we alsnog gasten verwennen en zijn ze er ook écht even uit.'

Arrangement

Het betreft een arrangement, inclusief overnachting op de camping. Vera: 'De gerechten worden geserveerd op ons servies dus gasten hoeven de afwas niet te doen.'

Uitdaging

Het arrangement kost 135,- per twee personen en is inclusief één overnachting. Op 20 en 27 mei staat restaurant Amuse ook nog op de Campertuin. Toen ze daar eerder hun culicamping hielden, hadden ze zo'n twintig campers waar ze gerechten serveerden. 'Het stormde toen, dus we hadden direct een leuke uitdaging', vertelt de gastvrouw met een glimlach. 'Maar het is hartstikke leuk om te doen.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.