De 123 kamers van het aan de Grote Markt gelegen The Market Hotel zijn verdeeld over zes verdiepingen. De meeste kamers hebben een Frans balkon, sommige kamers zijn voorzien van een balkon.
Elektrisch
The Market Hotel krijgt geen gasaansluiting, maar wordt ‘all electric’. Voor de verwarming en koeling zijn elektrische pompen geïnstalleerd. Op een deel van het dak worden zonnepanelen geplaatst en de medewerkers dragen bedrijfskleding die is geproduceerd van reststoffen.
Aardbevingsbestendig gebouwd
WestCord laat weten dat het hotel ‘aardbevingsbestendig is gebouwd’. Aan het begin van de bouw is een keldervloer gestort van meer dan een meter dik. Daarnaast zorgen halve meter dikke prefab betonnen wanden voor stabiliteit ten tijde van een aardbeving.
Bakkerij Westers
Kloppend hart van het hotel is de benedenverdieping, waar de lobby, bakkerij Westers en café Willem Albert worden gerealiseerd. Er komt bovendien een dakterras met uitzicht over de stad. Verder komt er 164 vierkante meter aan vergaderruimte, verdeeld over drie ruime zalen.
Holland-Amerika-Lijn
Het restaurant op de begane grond is vernoemd naar Willem Albert Scholten, van 1881 tot 1892 woonachtig op de plek waar The Market Hotel huisvest. Hij was de eerste Nederlandse industriële multinational en bezat fabrieken tot aan Polen en Oekraïne, Daarnaast stapte hij als grootinvesteerder in de Holland-Amerika-Lijn, waarmee de link naar twee andere hotels van WestCord is gelegd: hotel New York en ss Rotterdam.
Nieuwe Nederlandse keuken
Café Willem Albert serveert gerechten volgens de nieuwe Nederlandse keuken. Hollandse gerechten met een lokale twist, waarbij zoveel mogelijk wordt gekookt met lokale ingrediënten. Er komen terrassen aan de kant van de Grote Markt en de Nieuwe Markt.
Naast het restaurant komt de derde vestiging van bakkerij Westers, met eigen entree aan de Grote Markt, en de kelder wordt gebruikt voor de realisatie van wellnessfaciliteiten.
The Market Hotel is het zestiende hotel van WestCord Hotels en opent de deuren in mei.