Kroketten van De Haagsche Croquetterij ook bij Hotel Des Indes

Kroketten van De Haagsche Croquetterij ook bij Hotel Des Indes

De kroketten en bitterballen van De Haagsche Croquetterij staan nu ook op het menu van Hotel Des Indes in Den Haag. 'Hier kon ik een paar jaar geleden alleen van dromen', zegt eigenaar Tom de Heij.

De Haagsche Croquetterij is vier jaar geleden opgericht door Tom de Heij en fungeert als groothandel voor de regio Den Haag. Het assortiment bestaat uit verschillende kroketten, bitterballen en andere snacks van eigen receptuur. De Heij levert inmiddels aan zo’n tweehonderd restaurants, hotels en detaillisten.

Apetrots en gevleid

Sinds kort dus ook aan één van de beroemdste en meest luxueuze hotels van Nederland. ‘Ik kreeg op een gegeven moment een mailtje van Hotel Des Indes’, vertelt een apetrotse Tom de Heij. ‘Ze hadden mijn merk gezien, en het sloot helemaal aan op de uitstraling en de visie van het hotel; het klassieke, de link met het verleden. Ik voelde me zo gevleid.’

Kroketten proeven

Leveren aan Hotel Des Indes stond al lang op zijn wensenlijstje. ‘Een paar jaar geleden kon ik hier alleen van dromen. Ik ben op gesprek gegaan en heb samples meegenomen.’

De Heij werd gekoppeld aan chef-kok Roel Gilissen. ‘Die vond het hartstikke leuk wat ik doe en hij zou de kroketten gaan proeven. Een paar dagen later belde hij. Hij had in tijden niet zo’n lekkere kroket gegeten. ‘Sorry?’, zei ik. ‘Kun je dat herhalen?’ Dat was fantastisch om te horen.’

Weiderundkroket en boerenkaaskroket

Op het lounge- en het terrasmenu van het hotel aan het Lange Voorhout staan nu de Haagsche weiderundkroket en -bitterballen, alsook de boerenkaaskroket van De Haagsche Croquetterij. ‘Met boerenkaas van Kaasboerderij de Bruin in Bodegraven’, licht De Heij toe. ‘Deze wordt gemaakt volgens het KB-principe, Kwaliteitszorg Boerderijzuivelproducten. Elk jaar staan ze in de top 5.’

Geen kalfsvlees

De Heij kreeg ook het verzoek om een kalfsvleeskroket en -bitterbal te maken. ‘Het spijt me, maar dat doe ik niet. Zelfs niet voor Hotel Des Indes. Ik kies producten uit de regio, het liefst met een beetje duurzaamheid. De kalfsvleesindustrie is niet een industrie die ik op zakelijk vlak wil promoten, het sluit niet aan op mijn visie. Hij was het met mij eens. Ze werken nu alleen met mijn weiderundvleeskroketten.’

De producten van De Haagsche Croquetterij zijn vanaf 1 december ook in de nieuwe Foodhallen in Den Haag te proeven, waar Tom de Heij een concept-eetsalon opent.