Cafetaria Prinsen gaat specialiseren en wordt krokettenbistro

Cafetaria Prinsen gaat specialiseren en wordt krokettenbistro

Rien en Edel Prinsen stoppen eind 2019 met Cafetaria Prinsen in Nieuw-Weerdinge. De ondernemers gaan wel door in de zaak, maar dan als specialisten; na ruim 25 jaar verandert de cafetaria in een krokettenbistro.

‘In onze cafetaria is het nog steeds erg druk, en we worden er niet jonger op’, zegt Rien Prinsen (66) over de keuze om verder te gaan als krokettenbistro. Samen met zijn vrouw Edel (62) opende hij in 1984 Cafetaria Prinsen in het Drentse Nieuw-Weerdinge. ‘Kroketten zijn onze passie en dit is voor ons de ideale kans om ons nu echt daarop te gaan richten. Tijdens de laatste jaren die we nog in de horeca mogen doorbrengen, willen we het mooiste uit onze passie halen.’

Volledig richten op KrokettenKunst

De ondernemers hebben altijd hun eigen snacks gemaakt en hebben een breed assortiment kroketten. Sinds een half jaar produceren ze ook kroketten voor de horeca onder de naam KrokettenKunst, en daar gaan ze zich nu volledig op richten. In januari opent de bistro in dezelfde ruimte als de cafetaria, met luxe kroketten en een klein assortiment ambachtelijke snacks op hoog niveau. Ook zoon Robby Prinsen (38) maakt inmiddels onderdeel uit van het team.

Wild- en vispalet

Prinsen: ‘We hebben bijvoorbeeld een wildpalet, dat is een porseleinen bord met vijf verschillende minikroketjes die we hunebedjes noemen, waaronder hert, ree en gans. Daar komen gebakken paddestoeltjes bij en een rodewijsaus. Of een vispalet, met zalm-, garnalen-, krab- en palingkroketjes.’

Specialiseren

Door het assortiment te versmallen, denkt Prinsen de drukte beter te kunnen behappen. ‘Nu gaan ons specialiseren, we gaan naar een ander niveau. Misschien wordt het dan juist drukker, maar het is anders dan de cafetaria met een middagspits en massaal gezinszakken friet.’

Het aantal soorten kroketten wordt wel uitgebreid. Op dit moment heeft KrokettenKunst veertig verschillende kroketten in het assortiment. ‘Dat worden er meer, en ze worden luxer.’

Krokettentuin

De restyling van de zaak is al in gang gezet. ‘We krijgen houten bankjes en een mooie houten balie gemaakt van 200 jaar oud eikenhout. We gaan voor een nostalgische uitstraling. De prijsborden gaan eraf en er komen mooie foto’s aan de wand te hangen. Achter de zaak komt de ‘krokettentuin’, een tuin met een terras voor in de zomer.

kroketten

Afscheid is zwaar

Ondanks dat positieve vooruitzicht, valt het afscheid van de cafetaria zwaar. ‘Het is wel moeilijk, ik heb er buikpijn van. We staan ons hele leven in de cafetaria, dat wordt nu anders. Ik verwacht ook wel een ander publiek, hoewel veel mensen op Facebook laten weten dat ze blijven komen. En ze kunnen nog steeds frietjes krijgen. Hoe de toekomst eruitziet? Dat weten we niet. We kunnen hier nog wel een paar jaar mee door. Dit wordt ons laatste culinaire kunstje.’

Het is de bedoeling dat KrokettenKunst 4 januari opent.


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.