Jandino opent echt FC Kip-restaurant in hartje Rotterdam

Jandino opent echt FC Kip-restaurant in hartje Rotterdam

Comedian Jandino opent in 2020 in Rotterdam een echt FC Kip-restaurant. FC Kip was jarenlang een populaire sketch in het televisieprogramma De Dino Show. Het moet één van de grootste fastfoodrestaurants van de stad worden. Jandino zal er zelf ook te vinden zijn.

Dat meldt Shownieuws. Jandino Asporaat is een Nederlandse stand-up comedian, acteur en televisiepresentator die vooral bekend werd door het praatprogramma De Dino Show op SBS6. Daarin waren de sketches van het fictieve fastfoodrestaurant FC Kip een vaste waarde. De echte FC Kip die Jandino in april 2020 opent in hartje Rotterdam, is daarop gebaseerd.

Eén van de grootste in de stad

Het pand aan de Oldebarneveltplaats 10 beschikt over 1000 vierkante meter en moet worden uitgebouwd tot een van de grootste fastfoodrestaurants in Rotterdam. Naast het favoriete gerecht van Jandino zelf – verse kip in alle soorten en maten – zullen er ook vegetarische gerechten op de menukaart staan. ‘Dit is een droom die ik na jaren eindelijk heb nageleefd’, zegt Jandino. ‘Het wordt het allermooiste fastfoodrestaurant in Rotterdam, zonder twijfel.’

Gasten worden goed behandeld

Jandino zal zelf ook in de zaak te vinden zijn, maar niet elke dag. Hij belooft dat gasten niet zo slecht behandeld zullen worden als in de fictieve FC Kip. ‘Maar als je wilt, is er wel een hoekje, een speciale balie, waar je met een pan geslagen kunt worden’, zegt Jandino tegen Shownieuws.

Judeska, bekend van de FC Kip-sketches, is vanaf februari 2020 te zien in de theaters met de allernieuwste klucht ‘Judeska Airlines: riemen vast want je gaat vliegen’.