Mireille van de Berg won de eerste prijs met haar Caribbean Party, in de categorie Lekkerste Lunchgerecht Catering. Ze presenteerde tijdens de Lekkerste Wedstrijden een zelfgemaakt broodje met vegetarische kip en fruit. De vakjury was bijzonder enthousiast over het rijke smaakpallet en de diversiteit aan ingrediënten.
Talal Hasan was de winnaar in de categorie Lekkerste Lunchgerecht On the move met Second Chance, een wrap gevuld met kip, halloumi, tomaat, sesamzaad en Oosterse kruiden.
Fachrudin Ravanda Anugerah Fakeh ging er in deze categorie met de tweede prijs vandoor. Hij kreeg bovendien een eervolle vermelding: zijn creatie was het beste vegetarische lunchgerecht on the move. De burger van Waail Darkal was tot slot goed voor de sponsorprijs in de categorie Lekkerste Burger.
Enorm trots
‘We zijn enorm trots op onze studenten’, zegt docent/trainer Willem Tilborghs van SVO vakopleiding food:. Ze hebben deelgenomen aan volwaardige vakwedstrijden en ook nog eens verschillende prijzen in de wacht gesleept. Dat geeft aan dat het intensieve opleidingstraject wat ze volgen bij SVO en HMSHost vruchten afwerpt.’
Zelfvertrouwen
SVO en HMS Host stimuleren studenten om regelmatig mee te doen aan vakwedstrijden. Ook De Lekkerste Wedstrijden bieden voor de studenten een mooie kans om te laten zien wat ze in huis hebben, zegt Tilborghs. ‘Voor onze studenten is het heel goed om mee te doen aan vakwedstrijden. Ze krijgen er zelfvertrouwen van, ze krijgen waardering voor hun vaardigheden en het is bovendien erg leerzaam. Ze komen er altijd sterker en vaardiger uit. We organiseerden daarom samen met HMSHost interne selectiewedstrijden, om te bepalen wie van de studenten Kok basis mee mocht doen aan De Lekkerste Wedstrijden. Ze bleken allemaal goed genoeg om deel te nemen.’
Twaalf studenten
Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseerde twaalf vakwedstrijden op de Horecava 2020. De wedstrijden waren onderverdeeld in categorieën als het Lekkerste Hamburgermenu en de Lekkerste Maaltijdsalade. Het doel van de wedstrijden: de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls geven.
SVO en HMSHost startten begin 2019 deze op maat gemaakte mbo 2-koksopleiding. HMSHost wilde zelf medewerkers gaan opleiden en koos SVO als partner om de praktijkgerichte opleiding te verzorgen.