‘Je kunt natuurlijk alles in een week doen, maar het is beter om het een jaar lang te vieren’, zegt Patrick van Bezuijen (40), die sinds vier jaar aan het roer staat van Eetwinkel ’t Hoekje in Ouddorp (Zuid-Holland), samen met zijn vrouw Nathalie. ‘Dat is veel leuker, en marketingtechnisch ook beter.’
Feestplanning
Daarom heeft Bezuijen een complete feestplanning gemaakt voor het komende jaar. Onder meer met twee kinderweken, waarbij er een draaimolen voor de deur komt te staan. Er zijn tal van acties met huisgemaakte ‘snacks van toen’ die om de twee maanden wisselen, zoals nasiballen, zigeunerschnitzels met huisgemaakte zigeunersaus en gehaktballen. Deze snacks zijn na vijftig jaar nog steeds hardlopers in de cafetaria.
Avonden voor eenzame ouderen
Rond 1 oktober, de officiële datum, pakt Bezuijen pas echt uit. En daar betrekt hij de mensen uit zijn omgeving bij. Zo organiseert hij op drie donderdagen in die maand een avond voor eenzame ouderen, die hij zelf thuis gaat ophalen. In de cafetaria worden ze vervolgens getrakteerd op friet, snacks en een drankje. Ook staat er een avond met oud-medewerkers gepland. ‘Ik probeer om van al die jaren medewerkers bij elkaar te krijgen voor een grote hereniging. We gaan ze in het zonnetje zetten.’
Geschiedenis Eetwinkel ’t Hoekje
De opa en oma van Patrick Bezuijen, Hans en Ma Dreen, openden in 1970 café petit restaurant in het pand waar vandaag de dag Eetwinkel ’t Hoekje is gevestigd. ‘In die tijd waren de nasiballen al populair’, zegt Bezuijen. ‘Dat recept is ook al vijftig jaar oud. Maar ook friet, frikandellen en kroketten werden verkocht. En er werden veel huzarensalades gemaakt.’
Patrick sinds 1995
Zijn vader en moeder, Piet en Janneke Bezuijen, kwamen in 1976 in de zaak. Patrick loopt er sinds 1995 rond, vanaf zijn 15e. In 2003 kwam hij in de vof en sinds 2016 is hij eigenaar, samen met zijn vrouw Nathalie.
Verschillende formules
De cafetaria is sinds 1996 aangesloten geweest bij verschillende formules. Dat begon met Bestaria, toen van Horesca. In 2004 werd dat Food Planet van Sligro en vanaf 2008, toen Food Planet stopte. Sinds 2015 is de cafetaria aangesloten bij Eetwinkel.
Vaak verbouwd
De zaak is in al die jaren een flink aantal keren verbouwd. ‘Wel 35 keer’, lacht Bezuijen. Die vernieuwingsdrang zit volgens hem echt in de familie. ‘Stilstand is achteruitgang.’
De laatste verbouwing vond in 2019 plaats, waarbij de een compleet nieuw interieur kreeg. De cafetaria werd niet alleen gezelliger, maar ook een stuk groter. ‘Nu hebben we veertig zitplaatsen, we kunnen echt niet groter. Dat hoeft ook niet, ik ben tevreden met wat ik heb. In de zomer hebben we ook nog een terras met plek voor zeventig gasten.
Italiaanse frikandel
Ook in het aanbod is Bezuijen altijd met vernieuwing bezig. ‘We hebben bijvoorbeeld afgelopen zomer de Italiaanse en Indonesische frikandel geïntroduceerd. Vier jaar geleden begonnen we met friettoppers.’
Succes met high snack
De high snack is het nieuwste concept van Eetwinkel ’t Hoekje, een variant op de high tea: ’t Hoekje serveert een viergangenmenu met friet en snacks, waaronder verschillende friettoppings, miniburgertjes, minisnacks, de Italiaanse en Indonesische frikandel en een Mexicano kapsalon. Als afsluiter zijn er mini-versies van ijskoffie, milkshakes, ijsjes en ijswafels. Het is een variatie op
‘Gewoon bizar wat er gebeurt’, zegt Bezuijen over high snack. ‘We zijn er nu zes weken mee bezig en er zijn al 130 mensen voor geweest. Van heinde en ver. Een High Snack kost €19,95, en je ziet dat met drankjes erbij de gemiddelde besteding rond de 28 euro per persoon ligt.’
Bezuijen kijkt uit naar het komende jaar en koestert zijn bedrijf. ‘We doen dit al drie generaties lang, vol passie. Nu ik zo de oude foto’s zie, merk ik dat ik toch wel supertrots ben op wat we hebben bereikt.’
Bekijk hieronder de cafetaria door de jaren heen.