Broodje Jantje in Tilburg blijft gewoon open, totdat er een nieuwe eigenaar voor het pand is gevonden. Bonheur Horeca Groep, die de zaak tien jaar geleden opende, wil zich meer gaan focussen op de andere activiteiten. Zo exploiteert Bonheur een luxe restaurant en 4-sterrenhotel, de horeca van het Koning Willem II Stadion en diverse locaties op de universiteit.
Broodje Jantje verdwijnt niet
Tim Wijdemans van Bonheur Horeca Groep benadrukt dat het Broodje Jantje zelf blijft bestaan. ‘De zaak Broodje Jantje aan het Pieter Vreedeplein sluit maar het broodje verdwijnt niet. Dat mag ook niet, want het is een fenomeen in Tilburg. Maar we stoppen met de locatie.’
Verkrijgbaar in acht cafetaria’s
Bonheur blijft het Broodje Jantje aanbieden als concept. Het is verkrijgbaar bij acht cafetaria’s in Tilburg, waaronder Snitz en Restaria Luculles. De cafetaria’s kopen bij Bonheur de broodjes, de hamburgers en de saus in. En als iemand op de locatie aan het Pieter Vreedeplein een zaak wil beginnen en het Broodje Jantje wil verkopen, dan kan dat. Ook verkoopt Bonheur het broodje nog vanuit de foodtruck tijdens evenementen in Tilburg en de wedstrijden van Willem II.
Bedacht in 1965
Broodje Jantje is al jaren een fenomeen in Tilburg. Het recept is in 1965 bedacht door Jan de Kort, in die tijd eigenaar van een automatiek aan het NS-plein. Een Broodje Jantje is niets meer en niets minder dan een vers broodje met daartussen een gefrituurde hamburger, gebakken ui en een pittige tomatensaus.
Jan de Kort en zijn vrouw Mieke gingen in 2000 met pensioen. Vier jaar later besloot Bonheur Horeca Groep het broodje te herintroduceren en in 2010 opende Broodje Jantje aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg.
Bekend bij de Oranjes
De beroemde Tilburgse hamburger is zelfs bekend bij de Oranjes. ‘Het Broodje Jantje, dat was fenomenaal’, antwoordt Prins Constantijn in 2017 op de vraag van de tv-verslaggever naar wat hem het meest bijblijft aan het bezoek van de koninklijke familie op Koningsdag.