Frietsalon Zuiderkruis is een kleine zaak met een totale vloeroppervlakte van ongeveer 55 vierkante meter. De broers Mark (41) en Peter ter Burg (37) zijn niet nieuw in de frituurbranche; ze runnen ook Restaria Zuid in Veenendaal, 10 minuten rijden verderop.
Geen tweede Restaria
Met Frietsalon Zuiderkruis zijn de broers niet aangesloten bij Restaria. Dat is ook nooit de bedoeling geweest. ‘Daar zijn te weinig zitplaatsen voor. We hebben plek voor acht krukken’, zegt Peter ter Burg. ‘Bij Restaria draait het ook om de driegangenmenu’s, dat gaat hier niet. Ze voeren wel het friet- en hamburgerconcept van Restaria, maar dan onder een andere naam. Zo hebben ze friet Indonesian, Mexican, Spanish Brava, Asian Beef en friet met pulled chicken. Daarnaast hebben ze twaalf hamburgers in het assortiment.’
Grote wijk, weinig concurrentie
De buurtcafetaria staat in vrij grote wijk, zegt Ter Burg. ‘Dit is een megawijk met daarnaast nog een nieuwbouwgedeelte. Er staan heel veel flatgebouwen, bij elkaar wonen hier 15 duizend mensen. En we hebben weinig concurrentie.’
Meteen soepel draaien
De broers hebben ook hun systemen van hun Restaria meegenomen naar de nieuwe zaak. ‘De zelfde lay-out, hetzelfde kassasysteem en dezelfde bakwand. Daardoor loopt het meteen soepel. Voor de rest hebben we het heel gezellig ingericht. Alles geverfd, nieuwe lampen en nieuwe apparatuur waaronder een ijs- en milkshakemachine. Het is een echte buurtcafetaria.’