Restaria-broers openen Frietsalon Zuiderkruis in 'megawijk'

Restaria-broers openen Frietsalon Zuiderkruis in 'megawijk'
Mark (rechts) en Peter ter Burg bij Frietsalon Zuiderkruis, hun tweede zaak.

Mark en Peter ter Burg hebben Frietsalon Zuiderkruis in Veenendaal geopend. Het is hun tweede cafetaria, die een stuk kleiner is maar op een plek staat met veel potentie.

Frietsalon Zuiderkruis is een kleine zaak met een totale vloeroppervlakte van ongeveer 55 vierkante meter. De broers Mark (41) en Peter ter Burg (37) zijn niet nieuw in de frituurbranche; ze runnen ook Restaria Zuid in Veenendaal, 10 minuten rijden verderop.

Frietsalon Zuiderkruis

Geen tweede Restaria

Met Frietsalon Zuiderkruis zijn de broers niet aangesloten bij Restaria. Dat is ook nooit de bedoeling geweest. ‘Daar zijn te weinig zitplaatsen voor. We hebben plek voor acht krukken’, zegt Peter ter Burg. ‘Bij Restaria draait het ook om de driegangenmenu’s, dat gaat hier niet. Ze voeren wel het friet- en hamburgerconcept van Restaria, maar dan onder een andere naam. Zo hebben ze friet Indonesian, Mexican, Spanish Brava, Asian Beef en friet met pulled chicken. Daarnaast hebben ze twaalf hamburgers in het assortiment.’

Frietsalon Zuiderkruis

Grote wijk, weinig concurrentie

De buurtcafetaria staat in vrij grote wijk, zegt Ter Burg. ‘Dit is een megawijk met daarnaast nog een nieuwbouwgedeelte. Er staan heel veel flatgebouwen, bij elkaar wonen hier 15 duizend mensen. En we hebben weinig concurrentie.’

Meteen soepel draaien

De broers hebben ook hun systemen van hun Restaria meegenomen naar de nieuwe zaak. ‘De zelfde lay-out, hetzelfde kassasysteem en dezelfde bakwand. Daardoor loopt het meteen soepel. Voor de rest hebben we het heel gezellig ingericht. Alles geverfd, nieuwe lampen en nieuwe apparatuur waaronder een ijs- en milkshakemachine. Het is een echte buurtcafetaria.’

Frietsalon Zuiderkruis


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.