‘Door het gebruik van natuurlijke materialen en een meer gastvriendelijke benadering, hebben we een plek gecreëerd waar je graag wat langer blijft zitten’, zegt Ronald Manasse, projectmanager Bouw & Verbouw bij Kwalitaria. ‘Groen, duurzaam en een gastvriendelijke uitstraling hebben de toekomst.’
Tijd voor vernieuwing
Na ruim zestien jaar in hetzelfde pand te hebben gezeten, vonden ondernemers Remy en Suzy Harpal van Kwalitaria Walk Inn in Drachten het tijd voor vernieuwing. Ze zijn inmiddels verhuisd naar een pand achter de oude zaak, die helemaal is opgebouwd volgens het nieuwste concept. ‘Ondernemen is zien wat iedereen ziet en daarmee doen wat niemand doet’, zegt Harpal. ‘Om onvervangbaar te zijn, moeten we ons blijven onderscheiden, dat heeft ons gemotiveerd om te verhuizen en te verbouwen naar het Kwalitaria 4.0 concept.’
Onherkenbaar geworden
Ook de verbouwde Kwalitaria Waldhoornplein in Rijswijk van ondernemer Yundong Woo is wat betreft de inrichting onherkenbaar geworden: De winkel heeft de herkenbare moderne, groene uitstraling van het 4.0-concept gekregen, met de kenmerkende boom in het midden van de zaak.
Aanbod en inrichting
Het Kwalitaria 4.0-concept is in mei 2016 gelanceerd. Betere producten, een gevarieerder en gezonder aanbod, een gezelligere inrichting en een geregisseerde klantreis in de zaak zijn de ijkpunten. Op zit moment zijn 25 vestigingen opgebouwd volgens dit concept (van in totaal ruim 130 vestigingen). De komende maanden wil FFC nog meer vestigingen verbouwen, maar precieze aantallen kan het formulehuis niet noemen.