Nancy en Ben Ruwiel hebben in Mill begin 2020 restaurant Eten en Zo overgenomen en deze omgebouwd tot Plaza De Frietkraam & Zo. Het pand bevindt zich zo’n beetje om de hoek van de vorige locatie. In het vernieuwde pand aan de Kerkstraat hebben ze veel meer ruimte: 150 vierkante meter vloeroppervlak en zo’n 45 tot 50 zitplaatsen binnen. Aan de achterkant is ruimte voor een groot terras en er wordt nog een serre gebouwd.
Vanwege de horecasluiting is een officiële opening uitgebleven. ‘Maar we hebben het wel druk gehad, en sommige mensen zijn gewoon even komen kijken. Qua bestellingen was het een goed weekend’, zegt Nancy Ruwiel.
Maaltijdbezorging
Net zoals in alle cafetaria’s, wordt het restaurantgedeelte niet gebruikt. ‘Jammer, het is zoals het is. Maar we kunnen nog wel iets, er zijn genoeg ondernemers die helemaal niets kunnen.’ Zo verkoopt De Frietkraam & Zo softijs via een loket en zijn de ondernemers sinds de horecasluiting begonnen met maaltijdbezorging.
‘Bezorging valt me wat tegen’, zegt Ruwiel. ‘Ik had er iets meer van verwacht, tot nu toe zijn het vier tot acht bestellingen per dag. We hadden al de intentie om te gaan bezorgen, en ik denk dat we het blijven doen.’ Bestellingen lopen via de app van NTF en de telefoon. Volgens Ruwiel zijn veel horecaondernemers in Mill met maaltijdbezorging begonnen.
IJssalon Millano
De komende weken wordt de oude locatie omgebouwd tot IJssalon Millano. De ondernemers zijn vorig jaar in Italië geweest om een basiscursus te volgen aan de Carpigiani Gelato University, vlakbij Bologna.
Bekijk hieronder meer foto’s van de nieuwe Plaza De Frietkraam