Snackbar Frank in Hoogeveen is sinds kort drie keer zo groot geworden. Normaal moeten gasten zich manoeuvreren op 17 vierkante meter verkoopoppervlakte, dus blijven velen vanwege de 1,5 meter-regel buiten wachten. Voor de koude dagen die gaan komen, heeft René Anninga een grote tent voor de ingang gezet, waardoor de snackbar er maar liefst 70 vierkante meter bij heeft gekregen. De tent is over de picknickbankjes gezet die er al stonden.
Circustent is hard nodig
‘Ik zie de herfst en winter positief tegemoet, maar daarvoor is wel een oplossing als deze nodig’, zegt Anninga. ‘We hebben het heel druk bezorgen, daar kunnen we de klappen mee opvangen. Maar zonder die tent ga ik het niet redden. Vooral in het weekend is het verschrikkelijk druk. Mensen gaan dan echt niet buiten wachten.’ De ondernemer heeft eerder een partytent neergezet. ‘Maar na een flinke bui ben je die kwijt. Nu heb ik het serieus aangepakt. Het is net een circustent.’
Creatief tijdens corona
Volgens de ondernemer, die als 17-jarige begon bij Snackbar Frank en de zaak nu acht jaar runt, is het belangrijk om in deze tijd vooruit te denken. ‘Ik word creatief van deze ellende, maar ik zie nog weinig collega’s die hiermee bezig zijn. Ik zet er straks nog een verwarming in en ga het een beetje aankleden, om toch een beetje sfeer te maken.’
Anninga verwacht dat de tent tot volgend jaar blijft staan. ‘Want van die 1,5 meter zijn we voorlopig niet af.’