Het Nederlands Frituurcentrum deelt op Nationale Krokettendag (vrijdag 9 oktober) oorkondes uit in Alkmaar, Castricum en Eindhoven voor onder meer huisgemaakte vleeskroketten, een groentekroket en een appeltaartkroket.
Appeltaartkroket bij de koffie
Zowel de huisgemaakte kalfskroket als de groentekroket van cafetaria De Eetpuzzel in Alkmaar ontvangen het keurmerk. Ook de huisgemaakte rundvleeskroket, goulashkroket en satékroket van cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven gaan voortaan als gouden snacks door het leven. Diezelfde eer is de appeltaartkroket van snackbistro De Toren in Castricum toebedeeld. Dit is een kroket die met slagroom en kaneelsuiker bij de koffie wordt geserveerd.
Veel bijzondere kroketten
Het Nederlands Frituurcentrum introduceerde vier jaar geleden het keurmerk Met Goud Bekroond voor huisgemaakte snacks en andere smaakmakers van frituurspeciaalzaken in ons land. Naast veel andere specialiteiten, werden in de loop der jaren veel bijzondere kroketten bekroond door de keurmeesters. Waaronder vleeskroketten, een geitenkaaskroket, een garnalenkroket, de Amersfoortse kroket, een vegakroket en een truffel-champignonkroket.
Extra feestelijk tintje
Normaliter reikt het Nederlands Frituurcentrum de Met Goud Bekroond-oorkondes uit tijdens zijn Frituurwereld Event. Dit vakevenement kon vanwege de corona-uitbraak geen doorgang vinden. Directeur Frans van Rooij: ‘Door de meest recent toegekende keurmerken in de drie bedrijven uit te reiken op vrijdag 9 oktober, geven we de Nationale Krokettendag een extra feestelijk tintje. Het past ook helemaal in de geest van de dag om bijzondere ambachtelijke kroketten juist nu in het zonnetje te zetten.’