Hof van Twello overgenomen; uitbreiding horeca

Hof van Twello overgenomen; uitbreiding horeca
Oud beeld van de horeca-kas (800 m2) op Hof van Twello

Landgoed Hof van Twello nabij Deventer krijgt in januari andere exploitanten. Jos Schmitz, Arnoud Pijpker, Marijn Kroon (Davo Bier) gaan het samen runnen met Adriaan Verkerk van Bar Alt en Restaurant Jacobsz in Amsterdam.

Zoals dat vaak gaat, kwam het project toevallig op het pad van Adriaan Verkerk tijdens de eerste corona-golf. Hij komt zelf uit de regio van Deventer en hoorde bij toeval dat Hof van Twello te koop stond. ‘We zaten met vrienden in de tuin en waren aan het fantaseren over een gezamenlijke boerderij. Iemand zei dat Hof van Twello beschikbaar was en ik stuurde direct en vrij impulsief een mailtje. Een week later hadden we een gesprek en vanaf 1 januari 2021 gaan wij het met z’n vieren doen!’

Met wij doelt Verkerk op Jos Schmitz, Arnoud Pijpker en Marijn Kroon en hemzelf.

Hof van Twello

‘We gaan het oppakken, strak maken en dan uitbreiden. Het terrein is in totaal 12 hectare groot en omvat een blote voeten-pad, een streekproducten winkel, camping, een wijngaard en heel veel eigen teelt van groente en fruit. De horeca bevindt zich in een kas en ook het terras is enorm. Daarnaast is het ook een bezoekboerderij waar gasten het buitenleven kunnen ervaren.’

‘De huidige eigenaren Laurette van Slobbe en Gert Jan Jansen worden een dagje ouder en zochten daarom nieuwe ondernemers. Wij vieren zijn allemaal tussen 35 en 40 jaar en vormen het 'jonge’ bloed.'

Schmitz, Pijpker en Kroon hebben naast de eigen bierbrouwerij Davo ook twee horecabedrijven, een Proeflokaal in Deventer en de Davo Bar in Arnhem. Verkerk participeert in Amsterdam in Bar Alt en Jacobzs.

Hof van Twello is eigendom van een stichting en hier stappen de vier ondernemers in. ‘Wij draaien ook verder op de vergunningen van deze stichting.’ Het landgoed zelf is eigendom van Stichting IJssellandschap.

Horeca onder noemer Buitenpost

Verkerk omschrijft de horeca-activiteiten op het landgoed als volgt: ‘Veel daghoreca. Vanaf 10 uur ’s ochtends. Omdat er ook een bloete voeten-pad bij zit, trek je veel gezinnen. Een lunch van het land die vervolgens overgaat in een kleine kaart met tien tot twaalf gerechten die we tot 22 uur ’s avonds serveren.'

De bestaande kas waarin het restaurant huisvest, (800 m2!) wordt verbouwd. ‘De vierkante meters zijn er echt heerlijk. Zeker met de 1,5 meter in je achterhoofd. De aanvragen van groepen voor 2021 komen al binnen, terwijl nu nog niets mag.’

Taakverdeling

De vier eigenaren hebben de taken onderling goed verdeeld. Verkerk zelf gaat Hof van Twello combineren met de twee Amsterdamse bedrijven. “Dankzij de duidelijke taakverdeling moet dat lukken. Daar bestaan heldere afspraken over. De een neemt de klussen op zich, ik ga zelf de horeca en de winkel doen. Een ander verdiept zich in de camping.’

Het is uiteindelijk de bedoeling dat Verkerk en zijn gezin ook gaan wonen op het terrein.


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.