Stadsbrasserie De Utrechter opent pop-up Flatbreadbar

Stadsbrasserie De Utrechter opent pop-up Flatbreadbar

Stadsbrasserie De Utrechter maakt van de nood een deugd en opent op Vredenburg 40 een pop-up take-away en delivery concept: Flatbreadbar.

'We willen graag een assortiment bieden dat goed aansluit op delivery en onszelf uitdagen met nieuwe smaken. Bovendien wil het personeel niet stilzitten en Utrechters graag van lekker eten voorzien. Het geeft een enorme boost om met elkaar te bouwen aan iets nieuws.'

'We zien kansen in een groen delivery concept dat zijn weg ook na de crisis zal vinden. Het concept verbindt culturen en brengt populaire wereldgerechten naar Utrecht met als rode draad flatbread ofwel platbrood,' aldus mede-eigenaar Maurits Tofohr. Zijn conceptbureau Enbiun hielp bij deze snelle ontwikkeling.

Het oudste recept ter wereld

'We vonden onze inspiratie in platbrood. Het bleek één van de oudste recepten ter wereld. Van platbrood werd 12.500 jaar geleden in Jordanië de eerste sporen gevonden. Het is in de basis een zeer elementair product, het bestaat vaak uit bloem, water en zout. Andere smaken en ingrediënten geven de basis smaak en kleur. Het is verspreid over de hele wereld en alle culturen hebben een eigen versie. We vinden het leuk om dit broodproduct door te ontwikkelen, daar ligt een stuk van mijn passie,' zegt mede-eigenaar Hans Kempers, eveneens eigenaar van restaurant en bakkerij Vroeg in Bunnik.

Iconen uit diverse wereldkeukens

Samen met onze chefs Milos en Lars ontwikkelden we zeer smaakvolle gerechten, waarbij groente een belangrijke basis vormt. Er zijn vegan, vegetarische-, vlees- en vis varianten. Nu staan er onder meer Griekse, Marokkaanse en Indonesische iconen op de kaart.

Gerechten zijn te bestellen als ‘roll’ en daarmee geschikt voor de lunch. Als ‘dish’ is het een volwaardige maaltijd en zo geschikt voor diner. De kaart wordt aangevuld met smaakvolle sides en leuke desserts. 'Onze chefs kunnen niet wachten om nieuwe gerechten te ontwikkelen. We kunnen elke keuken in de schijnwerpers zetten met haar eigen iconische gerecht en platbrood,' aldus mede-eigenaar Jonathan Morris, die het drietal eigenaren dat de Flatbreadbar rijk is compleet maakt. Afhalen en bestellen kan elke dag van 11:30 tot 20:30, bezoek de website op flatbreadbar.com