INK Hotel Amsterdam biedt horeca plek voor pop-ups

INK Hotel Amsterdam biedt horeca plek voor pop-ups

INK Hotel Amsterdam stelt met het concept 'INK Invites' zijn restaurant beschikbaar aan onder andere kleine restaurants, winkeliers en freelance chef-koks, die door de aangescherpte coronamaatregelen minder of geen mogelijkheid hebben om gasten te ontvangen.

In deze tijd, waarin horecaondernemers het zwaar hebben, wil INK Hotel met INK Invites laten zien dat zij elkaar kunnen helpen. De pop-ups creëren een bruisende sfeer in het hotel, met steeds verschillende thema's.

Zo had restaurant nNea een succesvolle eerste editie in juli, was er in september een vegan pop-up met chef-kok Fidan Tekin en werd het hotel in Italiaanse sferen gebracht tijdens 'The Italian Journey', in samenwerking met de delicatessenwinkel Terre Lente. Ook de komende maanden staan er verschillende pop-ups gepland.

Zo organiseert Lowlander Beer op 8 oktober 'The Botanical Beer Journey', waarbij verschillende varianten van Lowlander Beer worden gecombineerd met een driegangendiner, bereid door de chef-kok van INK Hotel, Ian O'Reilly.

Succes INK Invites

Ook vindt in oktober vindt de tweede pop-up plaats van 'INK Invites' met restaurant nNea. Dat restaurant werd in september uitgeroepen tot beste pizzeria van Nederland én belandde dit jaar op nummer acht in de top vijftig van beste pizzeria's in Europa.

nNea heeft niet genoeg ruimte voor de vele reserveringen, daarom stelt INK Hotel 22 oktober zijn restaurant ter beschikking voor ‘The Napolitean Journey’. nNea's eigenaar en dough master Vincenzo Onnembo maakt een geheel Napolitaans viergangendiner met bijpassend wijnarrangement. Het geliefde pizzadeeg van nNea speelt uiteraard een belangrijke rol in het menu.

Een week later, op 29 oktober, slaan INK Hotel en De Japanner de handen ineen. Nu een van de locaties van de Japanner tijdelijk niet gebruikt kan worden in verband met onderhoudswerkzaamheden, kunnen gasten tijdens ‘The Japanese Journey’ in INK terecht voor een Japans streetfood-menu in combinatie met bijpassende wijn, sake en cocktail met Otenba, een begin dit jaar gelanceerde Amsterdamse gin en jenever in één - een ode aan Japan.

Pop-up cocktails

Komend seizoen volgen meer pop-up-initiatieven. Zo organiseert INK Hotel later dit jaar een avond in samenwerking met de bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse van cocktailbars Dutch Courage en Flying Dutchmen Cocktails.