Bob van Campen begon zijn carrière in het Amstel Hotel in Amsterdam, ging vervolgens naar Hotel Victoria en Hotel De L’Europe in diezelfde stad.
De laatste 25 jaar van zijn werkzame leven was Van Campen Food en Beverage Manager in Hotel Die Port van Cleve aan de Nieuwzijds Voorburgwal in Amsterdam.
‘Een markant en zeer gewaardeerd persoon die in met name de Amsterdamse horeca een onuitwisbare indruk achterlaat,’ zo zeggen Miriam de Jong, Jim van ’t Hof van de Silveren Spiegel en Ron Grillet van Smaak Studio.
Van Campen was altijd nauw betrokken bij de jongere garde en hij was overal waar hij kwam een ambassadeur voor het vak.
Markant gastheer
Van Campen was lid van het eerste uur en erevoorzitter van De Société des Maîtres d'Hôtel (SMH). Dit is een vereniging van leidinggevende professionele gastheren en gastvrouwen.
Collega’s zeggen over Van Campen
- Onze nestor, altijd vriendelijk, behulpzaam en super gastvrij.
- Vakman in hart en nieren.
- Een vriendelijk en beminnelijk mens en we beseffen nu meer dan ooit, hoe broos en kwetsbaar het leven is.