In totaal deden 19 kandidaten mee aan de strijd om de Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020.
De wedstrijd wordt dit jaar voor de 19e keer georganiseerd. Alles draait hierbij om de zoektocht naar de beste jonge gastheer of gastvrouw. Deelnemen aan de competitie mag alleen als je tussen 20 en 26 jaar bent.
De tien finalisten Hennessy Gastvrijheidsprijs
1. Anne Marie Nijhoff
La Provence, Driebergen
2. Jennifer Takkenberg
Restaurant Vigor, Vught
3. Paul Geerts
Ratatouille Food & Wine, Haarlem
4. Lisette Fredriks
Os en Peper by Ard, Zwolle
5. Stijn de Boer
Sukade, Meppel
6. Esmee Timmer
Herberg Onder de Linden, Aduard
Wildcardhouders
7. Anjun Chen
Renao, Arnhem
(FER - Fine Eastern Restaurants)
8. Daphne van den Hoven
Olivijn, Haarlem
Les Patrons Cuisiniers
9. Julius Wever
Restaurant Fris, Haarlem
JRE-Nederland
10. Jasper de Jong
Treeswijkhoeve,, Waalre
Alliance Gastronomique
Reserve kandidaat
11. Gerrit de Koe
Restaurant Villa la Ruche, Voorburg
JRE-Nederland
De theorie dag was op maandag 24 augustus bij Savarin in Rijswijk. De proeven werden afgenomen door juryvoorzitter Edwin Raben, geassisteerd door Eduard van der Toolen van ROC Mondriaan Den Haag.
De finale is op 14 september 2020. Deelnemers moeten dan een praktijkproef afleggen en ze krijgen een masterclass van Hennessy.
De uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 vindt plaats tijdens de gidspresentatie van Lekker500 editie 2021 op 26 oktober 2020. Lekker heeft al laten weten dat haar gids er dit jaar vanwege Covid 19 anders uitziet dan andere jaren.