Het restaurant heeft een vermelding in de Michelingids en staat in de Lekker top 500. Aanvankelijk was het plan om restaurant De Vrijheid elders te heropenen op een kleinere locatie, waar ze de ondernemers en chef-kok zich volledig konden toeleggen op het koken. 'We keken naar een restaurant met zo'n 35 zitplaatsen', vertelt Melle Bakker. Hij en Hanny Bakker, beiden 61 jaar oud, en chef-kok Raymond Hengeveld waren hiernaar op zoek in de buurt van Grou. Plan was dat ze het restaurant daar konden voortzetten onder dezelfde bekende naam. De chef-kok zou in de toekomst het restaurant dan gaan overnemen. 'Maar we zijn ingehaald door corona, dus hebben die plannen on hold gezet', vertelt Melle Bakker. 'Hanny en ik hebben samen veertig jaar in restaurants gewerkt, maar gaan ons nu zeker niet vervelen.'
Fietsers, bootjesvaarders en liefhebbers van een verfijnd diner kunnen tot eind augustus nog terecht voor Hanny’s appelplaatkoek, Chef Raymond’s menu 'Proef de Vrijheid' of de door Melle zorgvuldig geselecteerde wijnen. 'Wilt u nog een keer de Vrijheid proeven, wees er dan snel bij voor het afscheidsarrangement. Over ongeveer 6 weken is restaurant de Vrijheid in Grou geschiedenis', schrijven de ondernemers op de website.
Over De Vrijheid
'Wie houdt van dining with a view moet bij de Vrijheid in Grou zijn. De uitbaters stellen zich niet tevreden met het sublieme uitzicht op het Pikmeer, maar leggen ook gastronomisch de lat hoog. Ze nemen zich de vrijheid lokaal verankerde gerechten te larderen met nieuwe technieken, en benutten daarmee al hun kwaliteiten', schrijft Michelin over het restaurant.