'Het wordt extra leuk nu we in de binnentuin gasten ontvangen. Overdag is het er heerlijk met veel zon en groen, ’s avonds is het net een sprookjestuin. Al met al werken we nu op de meest bijzondere én relaxe de plek van Amsterdam, zo pal aan het park', aldus Louisa de Ridder, food & beverage manager van De Tropen. 'Met als extra publiekstrekker onze chef die bij mooi weer in de binnentuin achter de barbecue staat.' De Tropen is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.
Huisgerookt
De menukaart is divers: van een croque monsieur tot gegrilde knakworstjes met heksenkaas en gepofte aardappel voor de kinderen, van een broodje rendang met zoetzuur tot een poké bowl met huisgerookte zalm. 'Die zetten we eerst 24 uur in de pekel van bruine suiker met zeezout en daarna wordt deze twee keer koud gerookt. We zijn er aardig druk mee en dat proef je', zegt chef Hans Ribbens enthousiast.
De Tropen
De Tropen is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen(KIT), dat zich richt op duurzame ontwikkeling. Of het nu gaat over het beter opsporen van tuberculose in Bangladesh, het vergroten van de toegang tot financiële diensten in Marokko of de strijd tegen kind huwelijken in Malawi, KIT is ermee bezig. Dit wordt mede gefinancierd door de horeca en de evenementen die wij organiseren in De Tropen. Zo draagt ieder biertje of maaltijd een beetje bij aan een betere wereld.