Nieuwe eigenaren restaurant Au Coin des Bons Enfant

Nieuwe eigenaren restaurant Au Coin des Bons Enfant
Lino de Vrede (22) en Timo Reichelt (35).

Restaurant Au Coin des Bons Enfants in Maastricht krijgt een nieuwe jas. Aan de hand van de twee nieuwe eigenaren Timo Reichelt en Lino de Vrede wordt het restaurant in oude luister hersteld.

Werklui zijn druk in de weer in Au Coin des Bons Enfants aan de Ezelmarkt. Waar nu nog verfkwasten en gereedschap het werk doen, moet, als alles goed gaat,  begin mei de wijn vloeien en de tafels vol staan met heerlijke gerechten.  De jonge horecaondernemers Lino de Vrede (22) en Timo Reichelt (35) hebben de ‘Coin’ overgenomen van George Taselaar en staan te popelen om te beginnen.

Jonge ondernemers

Chef de cuisine Reichelt begon zijn loopbaan bij het bekende restaurant Im Schiffchen in Duitsland en werd verder opgeleid in Duitsland, Italië en Spanje bij koks op hoog niveau. Hij werkte in Maastricht onder meer bij Tout a Fait. De Vrede deed een horecaopleiding en werkte als sommelier bij Tout a Fait.

Reichelt: 'Ik heb veel geleerd van Bart Ausems, eigenaar van Tout a Fait en was klaar voor een nieuwe uitdaging. Lino ken ik als een top-sommelier die nu nog meer kan laten zien wat hij in huis heeft.'

Reichelt was al enige tijd om zich heen aan het kijken. Via horecamakelaar Luc Overhof werd hij geattendeerd op de te koop staande Au Coin des Bons Enfants. 'Ik dacht dat dat onbetaalbaar was, maar heb me toch laten overtuigen om te gaan praten. Gelukkig maar, want dit was de kans waar ik naar op zoek was.' Een telefoontje naar collega De Vrede deed de rest. 'Ik was ook toe aan iets nieuws, en dit kwam op het perfecte moment. Ik ben 22 jaar, heb niks te verliezen. En dan als Maastrichtenaar eigenaar zijn van deze topzaak, dat is echt fantastisch.'

Traditie wordt voortgezet

Au Coin des Bons Enfants

George Taselaar is vol vertrouwen over zijn opvolgers. 'Ik ben vooral blij dat de traditie hier wordt voortgezet. Het voelt toch een beetje als mijn kindje. Nou, dat is bij Timo en Lino in goede handen, daar ben ik van overtuigd. de Vrede en Reichelt staan juist te popelen om op eigen benen te staan. Reichelt: 'Alleen al dat je je eigen muziek kunt aanzetten als je binnen komt, heerlijk. Ik ben nu al trots dat deze prachtige zaak van ons is.'

Historie

Au Coin des Bons Enfants

De twee kunnen niet wachten op het moment dat ze hun gasten kunnen gaan verwennen. Wie verwacht in een totaal nieuwe, hippe en trendy zaak terecht te komen vanaf begin mei, heeft het mis. De Vrede: 'De Coin is één en al historie. Het zou echt vreemd zijn als we dat te grabbel zouden gooien. Daarom moderniseren we waar nodig, maar houden we vooral de bekende sfeer en ziel in de zaak.'

Uitstekend duo

Reichelt staat straks in de keuken, De Vrede gaat over de wijnen. Reichelt: 'Wij vormen een uitstekend duo. Ik ben gehard en gevormd in Duitsland. Lino kent Maastricht als geen ander en weet alles van wijn. Die combinatie gaat de mensen verrassen, dat weet ik zeker.'

Au Coin des Bons EnfantsDe Vrede knikt instemmend. 'We gaan een mix zoeken tussen klassiek en modern, zowel in de zaak als op de kaart. We willen hier echt iets gaan neerzetten. De Coin is op zichzelf al een icoon, het is aan ons om het weer op te poetsen en de allure te geven die dit restaurant altijd gehad heeft.' De aanvulling van Reichelt laat weinig aan de verbeelding over. 'Ik weet dat het ambitieus is, maar wij gaan er alles aan doen om Au Coin des Bons Enfants de Michelinster terug te geven.'

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.