Ontdekking van het Jaar GaultMillau 2020: Zoë Jonker van Sal do Mar

Ontdekking van het Jaar GaultMillau 2020: Zoë Jonker van Sal do Mar
Zoe Jonker (midden) verkozen tot Ontdekking van het Jaar

De award voor de Ontdekking van het Jaar van GaultMillau 2020 is gegaan naar Zoë Jonker van Sal do Mar in Rhenen. 'Langs een drukke weg in een kleine stad in de provincie Utrecht vielen wij voor de charme van dit restaurant.'

'Er wordt fris en frivool gekookt door een jonge beloftevolle chef. Bij haar thuis stond eten centraal en zowel haar moeder als haar grootvader kookten graag. Dat zij een opleiding tot kok zou gaan volgen was dan ook haast onvermijdelijk. Dat goed kunnen koken niet genoeg is, werd haar snel duidelijk toen ze bij Oud Sluis en Ciel Blue ging werken en ervaring opdeed in de harde leerscholen van Sergio Herman en Onno Kokmeijer. Toch liet ze zich niet afschrikken en kwam er sterker en creatiever uit. Nu kookt zij met groenten volgens de seizoenen en op geheel eigen frivole wijze haar gerechten.'

Over Sal do Mar

Sal do Mar is een gezellig, klein restaurant in het hart van Rhenen. De keuken is gericht op het maken van kleine gerechten die eventueel gedeeld kunnen worden .Het maken van kleine gerechten is ontstaan bij eigenaar Ralph Jonker en Zoë Jonker, omdat ze zelf graag uit eten gaan en dan het liefst zoveel mogelijk proeven van wat een keuken te bieden heeft. Vandaar dat ze ook vaak van elkaars bord een vorkje mee prikken. Op deze manier ontstond het idee om de gerechtjes bij Sal do Mar ook te laten delen.


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.