Eigenaren van De Krekerij, Sander Peltenburg en George Brandenburg: ‘krekels worden al op de hele wereld gegeten, dus waarom hier niet?’ Het ondernemersduo experimenteerde veel met diverse soorten krekels. Restaurants die de krekelburger vast op de kaart hebben staan, zijn bijvoorbeeld Bagels & Beans in Rotterdam, Stan & Co in Utrecht en De Ceuvel in Amsterdam.
Krekels zijn niet alleen goed voor het milieu omdat bij het kweken maar heel weinig water, land en voer gebruikt wordt maar ze zitten ook vol met vitamines en mineralen.
Vergeleken met andere prijzen voor innovatieve horecaconcepten in Europa, richt de Columbus Trophy zich niet alleen op het product of dienst maar ook op de ondernemer. Veel jonge ondernemers hebben ambities en veel potentie, maar vinden het lastig om door te zetten als ze tegenslag ervaren.
De Columbus Trophy geeft deze ondernemers het spreekwoordelijke duwtje in de rug. De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor succesvolle startende entrepreneurs die leverancier zijn aan de hospitality en/of een innovatief hospitality concept ontwikkeld hebben.
Columbus Trophy 2019
Uiteraard werd er naast de eerste prijs, ook een tweede en derde prijs uitgereikt. De tweede prijs ging naar onderneemster: Everlyn Liu van Straw by Straw. De derde prijs werd ontvangen door Catherine Klein, Christoph Klein en Thierry Tacheny van Invineo.
‘Nu goed, straks beter’
Een mooi motto waarmee ondernemers Sander Peltenburg en George Brandenburg zich gepresenteerd hebben aan de dertig koppige jury. De jury bestaat uit professionals, in hun eigen vakgebied, werkzaam als leverancier aan de gastvrijheidsbranche of zelf ondernemer.
Tijdens de beslissende finale bijeenkomst spraken de juryleden heel positief over deze enthousiaste en gepassioneerde ondernemers. De Krekerij is een concept waar de juryleden veel potentie in zien richting de toekomst. Bovendien is het mooi dat ondernemers vandaag de dag bezig zijn met duurzaamheid en op creatieve wijze oplossingen bedenken voor de hospitality industrie.