Naast dat het verspillen van voedsel natuurlijk hartstikke zonde is, levert het je ook al snel twee voordelen op. Als je voedselverspilling terugdringt levert je dit ten eerste een financieel voordeel op, omdat je kosten zullen dalen. Daarnaast draagt het aanpakken van verspilling ook bij aan het verminderen van de CO2-impact op het klimaat. En deze cijfers kun jij ook voor jouw horeca onderneming inzichtelijk maken.
Voedselverspilling inzichtelijk maken
Hoe werkt de Food Waste Challenge? Samen met jouw werknemers of collega’s ga je aan de slag om voedselverspilling binnen jouw horecaonderneming inzichtelijk te maken en terug te dringen. Maar dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Wastewatchers en Hotelschool The Hague komen eenmalig bij je langs voor een korte intake en begeleiden jullie met deze challenge door middel van tips en (meet)tools. Hierdoor krijg je al snel inzicht in het besparingspotentieel; zowel in kilo’s, euro’s als in CO2-impact. Zo verdien je meer door minder te verspillen.
’t Amusement in Arnhem
Estee Strooker van restaurant ’t Amusement in Arnhem gaat hier ook mee aan de slag. En heeft als doel om maar liefst 300 kg te verminderen binnen een jaar. Zij roept haar collega’s op om haar voorbeeld te volgen:
Gaan jullie de challenge ook aan? Aanmelden kan tot en met 27 september via: Rabobank.nl/foodwastechallenge
Dit artikel is gesponsord door Rabobank.