Ping pong krijgt hoofdrol in nieuw Utrechts café

Ping pong krijgt hoofdrol in nieuw Utrechts café

Utrecht krijgt in Peron E, een loods langs het spoor in de Tweede Daalsebuurt, een horecabedrijf met een hoofdrol voor ping pong.

Gasten kunnen in de Ping Pong club aan één van de pingpongtafels tafeltennissen of een bordspel doen. Het café vestigt zich in Peron E, een loods langs het spoor in de Tweede Daalsebuurt. ‘Een unieke locatie’, vertelt John van der Pouw Kraan, één van de oprichters van de club. Het gebied wordt herontwikkeld, mar de Ping Pong Club blijft in ieder geval 2,5 jaar bestaan. 1 maart is de opening en Ping Pong is dan dagelijks geopend van 12 tot 23 uur.

John van der Pouw Kraan wil dat zijn club een plek wordt waar mensen kunnen aanwaaien voor een potje pingpong of een bordspel. De club bestaat uit drie delen. In een ruimte komen pingpongtafels, in de andere ruimte kunnen gasten een bordspel doen, wat kletsen of wat gebruiken van de kleine menukaart en de derde ruimte wordt gevormd door een van de grootste terrassen van Utrecht, pal op het Zuiden.

De Ping Pong club is gevestigd in Peron E. Naast de Ping Pong club biedt Peron E. sinds kort onderdak aan een aantal creatieve ondernemers, is er een grote hal waar activiteiten worden geprogrammeerd en worden op de grote zandvlakte volleybalveldjes, jeu des boules banen en tuinen aangelegd.

Peron E is een initiatief van Job Keja van Skonk, die eerder mede-eigenaar was van restaurant Baut aan de Wibautstraat in Amsterdam en de gebroeders Wiersema, bekend van De Stadstuin. ‘De hal stond jaren leeg dus we zijn er trots op dat we nu met een nieuw concept het voor alle Utrechters openstellen’ aldus Job Keja van Skonk.

Peron E verwijst enerzijds naar het verleden van de Nederlandse Spoorwegen en anderzijds naar Evita Peron, de Argentijnse presidente die dit gebied heeft bezocht om de fabrieken te bezoeken waar treinen voor Argentinië werden geproduceerd.

Gajes in de bajes

Van der Pouw Kraan en zijn partners Jan Joost Verbij en Thijs van Lier, hebben met zijn drieën eerder escaperoom ‘Gajes in de bajes’ opgericht in de voormalige Wolvenburg gevangenis in Utrecht. Ze kwamen op het idee nadat ze een pingpongclub in Londen bezochten. De mannen van Gajes in de bajes, Skonk en De Stadstuin slaan nu hun handen ineen met de exploitatie van de Ping Pong club.

Het interieur van de Ping Pong club is verzorgd door Sandra Planken van Studio Noun. Dit bureau was onder meer ook verantwoordelijk voor Baut en voor t'huis aan de Amstel.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.