Een Bib Gourmand 2019 Tante Kee is een onderscheiding van Michelin voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Michelin kent deze onderscheiding toe aan restaurants die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.
Robin Stoof
De dagelijkse leiding in de keuken van Tante Kee is in handen van chef-kok Robin Stoof, die als souschef jaren samenwerkte met Raymond Reeb. De keuken is Frans met af en toe een oosters accent en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten.
Keuzemenu
Restaurant Tante Kee heeft op de kaart een keuzemenu van drie gangen staan voor 36,50 euro. ‘Dit is een fantastische waardering voor het harde werken van ons hele team. Vandaag starten we de dag met een goede fles champagne’, aldus eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb.
Het huidige keuzemenu van Raymond Reeb ziet er als volgt uit
Pompoensoep• groene curry • sesam • krabkoekje
of
Hertenpastrami • truffel • Parmezaan
Zeebaars • knolselderij • gnocchi • eekhoorntjesbrood
of
Parelhoen• schorseneren • postelein • polenta • rode wijn jus
Regionaal kaasplankje/Frans kaasplankje € 2,50 extra
of
Semifredo• pecan• vijg • chocolade
De door Michelin toegekende onderscheiding is de kroon op een mooi jaar voor beide ondernemers. Tante Kee is eerder al door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar 2018’.
Over Tante Kee
Tante Kee wordt sinds 2003 geëxploiteerd door Kim Edwards en Raymond Reeb. Het restaurant is gevestigd op Kaageiland, op 15 minuten afstand van zowel Leiden als Schiphol. Recent is het volledig gerestyled en met de mogelijkheid om te lunchen en dineren voor een toegankelijke prijs.
Tante Kee is aangesloten bij JRE Nederland.