Maik wil een brasserie creëren die toegankelijk is voor iedereen en waar je dag in dag uit geniet van écht lekker eten zonder poespas. De dagelijkse leiding van Carstens komt in handen van restaurantmanager Timo van der Stad en chef-kok Rick van der Meij. Op je bord vind je herkenbare gerechten met een creatieve twist. De mooie en verrassende ingrediënten, voornamelijk van Nederlandse bodem, spelen hier de hoofdrol.
Alle aandacht voor het product
De menukaart van Carstens biedt producten van uit de Noordzee tot de Veluwe en veel ingrediënten van de in Baambrugge gelegen boerderij Lindenhoff. Bij Carstens kom je voor een Noordzeetong gebakken in bruine boter of een ouderwetse caesar salad, maar dan wel gemaakt met biologische boerenkool. Carstens voert elk seizoen een nieuwe menukaart; stoere kost met geraffineerde smaken. De smakelijke gerechten worden begeleid door wijnen van wijnmakers met een Hollandse connectie of lokale bieren van ambachtelijke brouwerijen.
Carstens
De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens krijgt een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.