’t Zusje tapas vult 650 vierkante meter op de begane grond van het Boreel. Naast winkelaanbod zit er meer horeca in het complex, waaronder een New York Pizza, YuMe sushi en grill, Simit Sarayi voor ontbijt, lunch en diner en Restaurant Vrijdag. De Jumbo-supermarkt bevat tevens een La Place. Ook Vue heeft op de bovenliggende etage een bioscoop in het gebouw.
Het complex is van vastgoedbedrijf Altera. De franchiser van deze Zusje-locatie is van Wilfried van den Boom (56). Dit meldt De Stentor. Samen met zijn zoon Marc van den Boom gaat hij de zaak runnen.
’t Zusje Tapas
Restaurantketen ’t Zusje is een concept waarbij gasten voor een vast bedrag (28,80) onbeperkt kleine (tapas)gerechten kunnen eten. Drankjes zijn niet bij deze prijs inbegrepen. Er zijn zusjes in onder meer Scheveningen (Kurhaus), Breda, Zaltbommel, Uden, Apeldoorn, Doetinchem, Rotterdam, Bergen op Zoom en Nijmegen.
FOTO'S BEKIJKEN VAN ZUSJE RESTAURANTS
Peter Smits start Zusje
Eigenaar Peter Smits begon in 1998 met een broodjeszaak in Uden, dit werd later brasserie De Baronie en uiteindelijk De Baron. In 2004 zorgde een brand voor tijdelijke sluiting, tijd die Smits gebruikte om zijn concept te overpeinzen. Hij ontdekte dat gasten het soms lastig vonden uit de uitgebreide kaart te kiezen, dus ontwikkelde hij het tapasconcept: voor een vaste prijs onbeperkt kleine hapjes bestellen. Baron-nieuwe stijl sloeg zo goed aan dat de zaak al snel een ‘Zusje’ kreeg en daar zijn er nu bijna twintig van. De formule is inmiddels franchise.
De placemats van de gasten vormen bij Zusje de menukaart en per tafel is er sprake van één bestelstrookje. Dit strookje kan men rond laten gaan, waardoor interactie ontstaat tussen de gasten over het eten en wat te bestellen. De meeste locaties zijn in de weekenden al weken vooruit volgeboekt.
Horeca Top 100 2017 nummer 56: ’t Zusje
‘t Zusje behoort tot de snelst groeiende bedrijven in de Horeca Top 100 van Misset Horeca. De bijna 79 procent groei die eigenaar Peter Smits over 2016 behaalde is zelfs fors meer dan de 50 procent die Smits vorig jaar voorspelde – een prognose die wij toen eufemistisch ‘ambitieus’ noemde. Maar, petje af: hij heeft het meer dan waargemaakt.
Data uit de Horeca top 100 2017:
Vestigingen: 18
Omzet: €25 miljoen (€14 MLN)  78,6%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 9
Verwachte omzetgroei: 10%