Sterchef Lars van Galen gaat museumrestaurant doen

Sterchef Lars van Galen gaat museumrestaurant doen

Sterchef Lars van Galen van 't Lansink* in Hengelo en Bib Gourmand-restaurant Ledeboer in Almelo verbindt zijn naam aan een museumrestaurant.

'Wij gaan de kaart doen en zorgen voor een stukje begeleiding en advies. Het museum van de Enschede ondernemer Geert Steinmeijer, is zelf verantwoordelijk voor de exploitatie,’ zegt Lars van Galen tegen Misset Horeca.

Het restaurant met dertig zitplaatsen binnen en 130 op het terras in de tuin, is open van woensdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur. Het museum opent op 15 april en het restaurant is alleen toegankelijk voor museumbezoekers. 'Je moet wel een kaartje kopen voor het museum om er te kunnen eten.'

Lars van Galen

‘Het gaat vanwege de openingstijden vooral om lunch. We gaan sandwiches doen, clubsandwiches, flamkuchen, soepen, tosti’s et cetera. Gewoon, mooie verse dingen’, zegt Van Galen. Wie de dagelijkse leiding krijgt over de keuken is nog niet bekend, maar Van Galen acht de kans groot dat het iemand uit zijn eigen team wordt. De ondernemer ziet mogelijkheden voor events waarbij gasten overdag in het museum zijn en dineren en slapen bij 't Lansink in Hengelo. 'Partijen van vijftig tot zestig mensen kunnen we organiseren in het museum.'

Menukaart in relatie tot museum No Hero

De menukaart zal in relatie staan met de expositie in het museum. ‘De eerste expositie is ‘Ich bin ein Berliner’ dus staat er een mooie Berlijnse soep op het menu; een stevige maaltijdsoep. Een Berlijnse gehaktbal en een curry worst. Maar wel eentje die we laten maken door een Meesterworstmaker. Natuurlijk zorgen wij ook voor de calculatie.'

‘We moeten vanaf nul opstarten dus het is echt een mooi maar intensief project. De basis-inrichting van de keuken stond er al maar daarin konden we nog wel aanvullingen doen en verbeteringen doorvoeren. Het restaurant is ingericht door Jan des Bouvries en bij die inrichting heb ik een heel strak wit servies uitgezocht. Maar ook de vormgeving van de kaart past straks bij het interieur.’

‘Het is een mooi gerestaureerd pand, klassiek. Het wordt geen standaardmuseum. Gastvrijheid staat er centraal. Niet alleen in het restaurant trouwens. Een restaurant helpen opstarten in een dergelijk bijzonder pand met deze ambitie past geheel in onze filosofie.’

No Hero is een privaat museum in Delden met negen zalen gevuld met schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok.

Gemma Boon, directeur van No Hero: ‘We hebben hart voor kunst en lekker eten. Een restaurant met een topkeuken behoorde vanaf het begin tot onze wensenlijst. In eigen beheer, want we geloven dat we alleen op die manier het ‘No Hero-gevoel’ in alle onderdelen van ons museum kunnen garanderen.’

Lars van Galen is sinds maart 2012 samen met zakelijk partner Richard van den Hoeven eigenaren van hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo. In 2014 krijgt hij de titel SVH Meesterkok, twee jaar later openen hij en Van den Hoeven de Frites Boutique in Hengelo en in 2017 starten de ondernemers Grand-Café Ledeboer in Almelo. Dit laatste restaurant krijgt al na een half jaar een Bib Gourmand van Michelin.

Leestip:
Meer van Lars van Galen op Misset Horeca

Dossier Bedrijfsvoering met ondernemerslessen van collega's

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.