De zaak in Bennekom is 170 vierkante meter groot met 54 zitplaatsen. Buiten is nog eens plek voor 20 gasten. Er zijn 15 medewerkers in dienst.
Zonnenberg is tevens franchisenemer van Albert Heijn. Hij runt al tien jaar een vestiging in Doetinchem en was toe aan een nieuw avontuur, in de horeca. In de Kwalitaria-vestiging is bedrijfsleider Assad Yousufzai verantwoordelijk voor de operationele kant, Zonnenberg aan de achterkant.

Lessen van de supermarkt
Zonnenberg denkt veel kennis vanuit de supermarktwereld te kunnen gebruiken bij het ondernemen in de cafetariabranche. Sowieso als het gaat over omgang met personeel, hygiëne en gastvrijheid. Daarnaast wil hij, net als bij Albert Heijn, veel gebruik maken van data uit de kassa om de efficiëntie te verhogen door prognoses te stellen voor bijvoorbeeld bestellingen.

Inzet van social media
Ook de inzet van social media is belangrijk, zegt de ondernemer. 'Dat wordt door supermarkten veel ingezet. Ik ben daar ook heel actief mee. Het is namelijk een goedkopen manier van communiceren met de consument, en dat spelletje heb ik in de vingers . Met Albert Heijn hebben wen tienduizend volgers. Voor Kwalitaria zijn we een week bezig, en hebben toch al tussen de 350 en 400 volgers.'
Aanpassing in de routing
Hoewel Zonnenberg de styling van Kwalitaria 'buitengewoon mooi' vindt, heeft hij wel de routing aangapst. Met een hoge wachttafel is er een afscheiding gecreëerd tussen de gasten die zitten te eten en gasten die komen afhalen. 'Dat hebben we in de laatste fase aangepast. Wij willen niet dat het wachtende publiek zich mengt met het restaurantpubliek.'

Zaterdag 3 februari wordt de opening gevierd met leuke aanbiedingen en gratis friet voor buurtbewoners. Per 1 maart neemt hij ook Kwalitaria Schuytgraag in Arnhem over.