Raymond Reeb zegt tegen Misset Horeca dat Tante Kee zowel het bord als het interieur heeft vernieuwd. Over de ambities van Tante Kee is Reeb bescheiden. ‘Wij houden niet van koken voor gidsen. We koken voor gasten. Een Michelinster is geen doel voor ons, ook niet nu we een chef hebben met veel ervaring in keukens met en Michelinster.’
‘We zijn altijd heel toegankelijk geweest en dat willen we zo houden; dat wil echter niet zeggen dat we geen kwaliteitsslag kunnen maken. Maar de stoelen moeten wel bezet blijven natuurlijk. We zijn een zaak voor iedereen, jong en oud. Het is ook niet superstrak geworden. Gewoon heel mooi en gezellig.’
Raymond Reeb, die voorheen zelf altijd in de keuken stond, laat weten dat hij ook niet actief op zoek was naar een chef met een cv zoals dat van Bobby Rust. ‘Zoals dat zo vaak gaat, kwam Bobby op ons pad. We raakten in gesprek en zo is het gekomen.’ Reeb gaat zelf meer tijd besteden aan het managen van Tante Kee. ‘Maar ook nog steeds met een actieve rol in de keuken hoor. Maar ik ga ook meelopen in de bediening, gewoon in koksbuis, dat wel. Voorheen deed ik te veel dingen tegelijk. En dan heb je soms het gevoel dat je er niet alles uithaalt wat er in zit. Daar komt nu verandering in.’
Vergeleken met de situatie voor de verbouwing van Tante Kee (aangesloten bij JRE) telt de zaak nu 15 tot 20 couverts meer.
Bobby Rust
Over Tante KeeBobby Rust – geboren Hagenaar – werkte als chef de partie en/of souschef in de keukens van Robert Kranenborg (Le Cirque, Scheveningen). Vervolgens bij Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) en Sergio Herman (Oud Sluis, Sluis). Bij die laatste chef ontstond zijn liefde voor vis. Dat ontwikkelde zich verder tijdens zijn periode bij ’t Zilte in Antwerpen. In 2012 kwam Bobby Rust in dienst van Ron Blaauw, eerst als chef-kok van het met één Michelinster bekroonde Ron Gastrobar in Amsterdam. En aansluitend in dezelfde functie bij Bridges, het sterrestaurant van het hotel The Grand.
Kim Edwards en Raymond Reeb zijn sinds 2003 de eigenaren van Tante Kee. Het restaurant is gevestigd op Kaageiland en doet al sinds 1930 dienst als horecagelegenheid. De ondernemers zijn aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland.