De bokaal wordt volgens de organisatie aan Lars van Galen toegekend op basis van zijn:
- Opgebouwde curriculum vitae bij meerdere gerenomeerde restaurants en chef-koks in binnen - en buitenland
- Bekroningen en gewonnen culinaire prijzen in binnen - en buitenland;
- Grote bijdrage aan de prestaties van het Koksgilde Nationaal Kook Team in de periode 2010 t/m 2015;
- Visie en ambitie in het belang van de gastronomie en het wedstrijdkoken in Nederland;
- Zijn groot verantwoordelijkheidsgevoel richting jonge chefkoks in opleiding;
Keng Vichianrat
Lars van Galen zal tesamen met de winnaar van de Wynand Vogel Bokaal 2015, Keng Vichianrat, de perslunch gaan bereiden. Vichianrat is sinds juli 2008 werkzaam bij Inter Continental Amstel Hotel, Restaurant La Rive (*) te Amsterdam en sinds april van dit jaar de Chef de cuisine. In 2014 won Keng Vichianrat ook al de prestigieuze Gouden Koksmuts tijdens de Horecava in Amsterdam.