‘De medewerker merkt mijn zoekende houding goed op en als ik mijn bestelling doe, zegt hij dat hij het gaat regelen voor mij. Ik ga vervolgens aan een tafeltje zitten. Als mijn glas leeg is, wordt er binnen twee minuten gevraagd of ik nog wat wil drinken.’ Een rapportage zoals we die graag lezen, en eigenlijk zoals we die ook stiekem verwachten van 't Voorhuys. Twan Haakvoort en Renée Hellendoorn hebben in Emmeloord een topbedrijf gerealiseerd.
Overname familiebedrijf
Vijf jaar geleden nam het stel 't stokje over van Renée's ouders, Erik en Joke Hellendoorn, die 't Voorhuys in 17 uitbouwde tot een complete horecazaak. Na een jaar 'samen in de zaak', staat het jonge duo alweer zo’n 4 jaar zelfstandig aan het roer van het terras, café, restaurant, de vergaderzalen en een hotel met 25 kamers. Aan het grote pand zit ook nog een theater vast met dezelfde naam. Het hoort niet bij de zaak, maar we hoeven niet te vertellen wie er verantwoordelijk is voor de horeca.
Gemengd publiek
Tijdens ons bezoek zien we senioren aan de koffie met gebak, terwijl een groep scholieren twee tafels verder aan de icetea zit. Dit is exemplarisch voor ‘de huiskamer van Emmeloord’. Aan de voorkant een terras met 120 zitplaatsen en ook hier hetzelfde gemengde publiek als binnen. Naast zakenlieden zijn het met name mensen uit de omgeving die de weg hier naar toe in de Noordoostpolder weten te vinden. En ze worden niet teleurgesteld. Hier weten ze wel hoe je een horecazaak runt. Het feit dat Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn op deze leeftijd, nog altijd twintigers, dit weten te bereiken, verdient een groot compliment en een flinke dosis respect.