De wedstrijd, die jaarlijks door VanDrie Group wordt georganiseerd, vond plaats tijdens het vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht.
Mystery box
Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. In de mystery box zaten kalfsvetnieren en kalfslonghaas. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.
Arjan Kuipers
Arjan Kuipers werd door de vijfkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Arjan wist de jury te overtuigen door de presentatie, de mooie cuisson en smaakcombinatie van kalfsnieren en kalfslonghaas.
Tweede plek
Op een gedeelde tweede plek eindigden Kelvin Rogers, chef bij Restaurant la Rive in Amsterdam, Jesper van der Velde, chef bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp en Rick Kleijwegt, chef bij Smaak & Meer in Maassluis. Zij ontvingen het boek Kalf.
Jury
De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne, Juan Manuelle Barrientos van El Cielo uit Colombia en Huub Oudshoorn, chefkok namens VanDrie Group.
Folie Culinaire
De 4e editie van Folie Culinaire en de 62e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB vonden tegelijkertijd plaats van 10 tot en met 12 oktober 2016 in MECC Maastricht