Keuzegids HBO 2017: The Hague beste publieke hotelschool

Keuzegids HBO 2017: The Hague beste publieke hotelschool

Hotelschool The Hague is de best beoordeelde publieke hotelschool in de Keuzegids HBO 2017. Tio Utrecht is de beste hotelschool van Nederland.

Keuzegids HBO 2017 roemt de specialistische hotelscholen met intensieve opleidingen, die studenten klaarstomen voor een internationale bedrijfstak. Hotelschool The Hague (met vestigingen in Den Haag en Amsterdam) is de best beoordeelde publieke opleiding met een totaalscore van 85 op een schaal van 100. De nummer één in de lijst, private opleider Tio Utrecht, heeft zelfs een score van 92.

De overige hotelscholen in de lijst zijn: TIO (dat de beste privé hotelschool is en ook de totaalranking aanvoert en dus de beste hotelschool van Nederland is), Maastricht Zuyd, NHTV, Stenden en Saxxion.

De top 5

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio in Utrecht is met 92 punten de beste Hogere Hotelschool van Nederland. HEM gaat voor het vierde jaar op rij aan kop in de Keuzegids.

  1. Hotel- en Eventmanagement (HEM) Tio Utrecht             92 punten
  2. Hotel- en Eventmanagement (HEM) Tio Hengelo           90 punten
  3. Hotelschool The Hague Amsterdam                                    86 punten
  4. Hotel- en Eventmanagement (HEM) Tio Amsterdam    84 punten
  5. Hotelschool The Hague Den Haag                                       84 punten

Susanne Stolte, voorzitter College van Bestuur: ‘Namens het College van Bestuur, ben ik enorm trots op alle collegae en studenten. Dankzij hun inzet en prestaties zijn we voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste publieke hotelschool in Nederland. Daarnaast ben ik uitermate trots op het feit dat niet alleen onze huidige studenten de opleiding goed waarderen, maar ook onze Alumni; 98,5% raadt de opleiding aan.’

Het onderzoek van Keuzegids HBO 2017 is gebaseerd op de resultaten van 2 onderdelen: de prestaties en de oordelen. Daarnaast worden ook de feiten weergegeven, deze bestaan uit de officiële cijfers, zoals instroom en hoogte van collegegeld.

De prestaties worden gemeten op basis van het aantal studenten dat binnen 5 jaar afstudeert, het aantal studenten dat het eerste jaar afrondt en het aantal contacturen. De oordelen worden gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en een expertoordeel, deze berust op de accreditatiebesluiten van de NVAO. De totaalscore en het uiteindelijke oordeel is een gelijke weging van de 10 scores voor de prestaties en de oordelen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.