De vereniging kiest ieder jaar uit hun leden het beste restaurant van dat jaar. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, samengesteld uit het bestuur van Euro-Toques.
Genomineerden
De twee overige genomineerden waren restaurant Dames Pellens uit het Brabantse Rijsbergen en het Zeeuwse restaurant Napoleon uit Hulst.
Jury
Door de jury werd er onder meer kritisch gekeken naar de naleving van de Code van Eer, het uitdragen van de Euro-Toques doelstellingen, de puurheid van de keuken en het culinaire niveau van het restaurant.
De winnaar ontving een wisseltrofee, een negentigdelige bestekcassette, een cheque van € 750 van Hanos, een cheque van € 750 van de Van Drie Group, een beschilderd porseleinen herinneringsbord van Villeroy & Boch en een Fissler Bionic koksmes met diamantcoating.
Euro-Toques
Euro-Toques is 30 jaar geleden door driesterrenchef Paul Bocuse in het leven groepen om een ‘een dam op te werpen’ tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de ‘Code van Eer’ mochten lid worden van Euro-Toques. In deze ‘Code van Eer’ is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.