Van Dijl wordt door de jury geroemd om zijn gedrevenheid, enthousiasme en lef om met succes vernieuwende en innovatieve concepten in de markt te zetten. Hij weet zijn perfectionisme en ‘drive’ over te brengen op zijn medewerkers met passie als verbindende woord. De horecazaken van Van Dijl hebben allen een eigen karakter, maar er zijn ook overeenkomsten zoals goed opgeleid personeel, een goede kaart en dito service.
Negen zaken
'Deze nominatie is een mooie waardering voor de wijze waarop ik onderneem. In de afgelopen jaren is het snel gegaan en heb ik meerdere horecazaken geopend met verschillende concepten. Nummer 9 komt eraan, eind dit jaar openen wij een nieuwe zaak in Alblasserdam. Mijn ondernemersgeest en passie heb ik van huis uit meegekregen en ik haal veel voldoening uit hetgeen dat ik doe', aldus Van Dijl.
Achtergrond
Van Dijl, geboren in Papendrecht en opgegroeid in een ondernemersgezin, is eigenaar van acht horecaondernemingen in regio Zuid-Holland(Zuid): Crazy Piano’s (Scheveningen), Grand Café Willaerts (Papendrecht), Strada del Vino (Dordrecht), Salt & Tasty (R’dam), Admiraliteit Bar & Kitchen (R’dam), Il Mercato (Papendrecht), Crimpert Salm (Dordrecht) en Bistro Twee 33 (Dordrecht). Eind 2016 opent Van Dijl zijn negende horeca-etablissement in Alblasserdam.
Meest Markante Horecaondernemer Nederland
Met het winnen van de regionale titel dingt hij mee naar de landelijke titel van Meest Markante Horecaondernemer van Nederland die tijdens de Horecava bekend gemaakt zal worden.