De jury zegt getroffen te zijn door diverse facetten van zijn manier van ondernemen in de horeca en roemt zijn passie en bevlogenheid voor het vak. 'Rien is samen met zijn vrouw in Nieuw-Weerdinge een uitdaging aangegaan die zijn weerga niet kent.'
Michelinster-waardige kroketten
De jury gaat nog even door: 'Er zijn gasten die 30 kilometer omrijden voor de bijzondere kroketten die Rien verkoopt. In een eenvoudig etablissement zetten Rien en zijn vrouw Michelinster-waardige kroketten op tafel. Voorbeelden daarvan zijn kroketten met wilde sockey zalm uit Alaska of de kroket met verse truffel.'
Kroketten met wijn
De jury roemt Prinsen verder om zijn passie voor wijn en het overdragen hier van aan zijn gasten. 'Rien presenteert aan zijn gasten graag een proeverij van kroketten met een bijpassend glaasje wijn. Zo heeft hij een kroket met drie jaar gerijpte Parmezaanse kaas met alseto balsamico en een bijpassend glaasje Duitse wijn. Dat is voor veel gasten en collega-ondernemers een verrassend element van zijn cafetaria.'
Initiatiefnemer Koninklijke Horeca Nederland maakt tijdens de Horecava 2017 in Amsterdam bekend wie van de Provinciewinnaars de Meest Markante Ondernemer van Nederland mag noemen.