Iedereen kan deelnemen aan deze happening tegen het decor van de Waddenzee. Na ontvangst om half een in de vertrekterminal in Lauwersoog worden de gasten onder het genot van een Laurent-Perrier champagne welkom geheten door de kapitein. Daarna worden de trossen los gegooid. In het Gat van Brakzand, midden op de Waddenzee, gaat het schip voor anker. Om twee uur vangt met het luiden van de scheepsbel de culinaire proeverij aan.
Specialiteit van eigen huis
Alle restaurants leveren hun bijdrage in het bereiden een specialiteit van eigen huis of in de bediening. In stands van Fryslân Culinair-leveranciers worden de beste streekproducten van de provincie gepresenteerd en aangeboden. Ondertussen komen vissersschepen langszij om een rijke oogst aan zeebanket aan boord te zetten.
Entourage
Een orkest zorgt voor de muzikale omlijsting. Om vijf uur zet de Rottum koers naar de thuishaven Lauwersoog. Voorzitter Bea Ligthart: ‘Wij organiseren al jaren dit evenement, maar nog niet eerder in zo’n prachtige entourage. Onze club kan zich niet beter presenteren.’ De kosten van het culinair evenement bedragen € 49,50 per persoon. Inschrijven kan via info@fryslanculinair.nl.
Bij Fryslân Culinair zijn de volgende restaurants aangesloten:
De Vrijheid, Grouw
De Hinde, Hindeloopen
Élevé, Leeuwarden
Herberg De Waard van Ternaard, Ternaard
Nobel, Ballum (Ameland)
Het Armhuis, Vlieland
’t Golfje, Midsland-Noord (Terschelling)
Om de Noord, Schiermonnikoog
De Oranjetuin Tjaarda, Oranjewoud
’t Plein, Joure
De Jouster Toer, Joure
’t Jagertje, Langweer
Leafe Sawntjin, Hijum