Precies een jaar geleden begon de van oorsprong Oostenrijkse Michael Wolf met Wolf Atelier. Om zijn gasten een nóg betere beleving te bieden moest de inrichting van het unieke pand nabij het Centraal Station in Amsterdam op de schop, zo stelt de chef-kok. 'Het resultaat is een moderne maar warme plek, dankzij de ruige betonnen vloer, de tientallen goudkleurige plafondlampen en het gebruik van messing'
'In Oostenrijk worden die materialen veel gebruikt en dat wilde ik terug laten komen in mijn restaurant. Het is toch mijn geboorteland,’ legt Wolf uit. 'Daarnaast zijn de bar en keuken zo aangepast dat het restaurant meer één geheel vormt; of je nu voor of achterin de zaak zit, je mist niets van wat er gaande is in Wolf Atelier.'
'Uiteten gaan begint bij reservering'
‘Uit eten begint wat mij betreft al bij het reserveren; als je ons belt, vragen we bijvoorbeeld of we nog iets extra’s voor de gasten kunnen betekenen. Gaat het om een eerste date, het vieren van een huwelijk of een zakelijke afspraak; dat zijn belangrijke dingen om te weten, daar passen we onze service op aan.’
Ijsbreker
Eenmaal binnen, krijgt de gast direct een houten doosje op tafel met daarin het aperitiefmenu, een flesje water voor de eerste dorst, een verfrissend doekje, een papiertje om je kauwgum in te frommelen en de WiFi-code. 'Niet alleen praktisch, maar ook een ideale ijsbreker.' Het tekent de visie van Michael Wolf: ‘Alles moet kloppen als je hier komt eten. De sfeer, de bediening, de muziek, de cocktails; alles!’
Sergio Hermans Oud Sluis
De van oorsprong Oostenrijkse Michael Wolf (31 jaar) leerde het vak bij Sergio Hermans Oud Sluis (***) en Villa Joya (**). Ook was hij vier jaar verantwoordelijk bij Restaurant Envy. In Wolf Atelier dat sinds juni 2015 open is, is Wolf elke dag bezig vernieuwende gerechten te creëren - vandaar: atelier.
Expositie van gerechten
De gasten kunnen kiezen voor de 'Vaste Collectie’ van vier of vijf gangen à la carte gerechten, de ’Tijdelijke Expositie’ van een selectie gerechten of het ‘Atelier’, een tasting menu van vijftien gangen. Hier innoveert Wolf en test hij gerechten als het ware uit. Na feedback van de gasten blijven alleen de allerbeste gerechten over. Deze kunnen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.