Wynand Vogel laat desgevraagd weten dat hij zelf de keuze heeft gemaakt om zich terug te trekken. ‘Inclusief de bokaal. En deze gaat iemand ook weer winnen in de toekomst. Daar ben ik mee bezig, maar details kan ik nog niet prijsgeven.’
Over het conflict met Assen zegt hij: ‘Het is een lang verhaal. Ik had wensen voor de wedstrijden wat betreft opzet, jury en opdrachten, stuurde die naar de organisatie, kreeg geen gehoor en vervolgens moest ik mijn wensen bij stellen. En daar kwam een zeer persoonlijke blog van Harry Bult overheen. Hij speelde het enorm op de man. Dat was voor mij de druppel. Toen heb ik me teruggetrokken en daar stopte het contact. Ik kan dus niet zeggen dat er ruzie is, want we hebben daarna niet meer met elkaar gesproken.'
Roelof van der Laan is namens de wedstrijdorganisatie voorzichtiger in zijn woordkeus. ‘Het klopt dat Wynand Vogel afscheid heeft genomen van ons. Er waren te veel meningsverschillen. De term vriendjespolitiek viel veelvuldig; daar willen we ons echt verre van houden. En daar laat ik het bij. Maar wij gaan gewoon verder met de wedstrijd, alleen dan onder een andere naam: Grand Prix EvenTT Culinair.’ De wedstrijd is op 15 februari in Assen.
De Line-up dit jaar:
Emiel Kwekkeboom | Restaurant La Rive* | Amsterdam |
Jeroen Brouwer | Restaurant De Loohoeve | Schoonloo |
Gert van der Heiden | Restaurant Het Roode Koper* | Leuvenum |
Jelle Schepers | Restaurant Stones | Emmen |
Bert-Jan Jipping | Restaurant De Vlindertuin* | Zuidlaren |
Marco van Wijngaard | Restaurant De Hoefslag* | Bosch en Duin |
Ronald Everts | Bistro La Finca | Odoorn |
Martin Ruisaard | Restaurant De Fuik | Aalst |
Roy Eijkelkamp | Restaurant De Bokkedoorns** | Overveen |
De chefs koken dit jaar elektrisch en niet meer op gas. Ook is de koude klasse vervallen.
De jury bestaat uit:
Guido Panjer | Chef Nationaal Team |
Paul van Staveren | Doortje Kookt |
Ewout Eleveld | Restaurant De Leest*** |
Steven-Klein Nijenhuis | Restaurant In de Molen* |
Felix Wilbrink | Culinair Journalist bij De Telegraaf |