The Bishop is gelegen in een 110 jaar oud pand, hartje Leiden. In de keuken nemen chef Rik Thesing en sous-chef William Hogenelst de honneurs waar. Thesing was eerder werkzaam bij sterrenrestaurants De Bokkedoorns en Ron Blaauw.
Open keuken
The Bishop biedt de keuze uit á la carte of een drie of vier-gangen chef’s menu. In de open keuken speelt de Josper grilloven een belangrijke rol in de bereiding. Het zorgt voor de diepe smaken waarmee chef Thesing zijn gasten graag verrast. Op de kaart prijken onder andere Livar procureur met een venkelsaucijs en hete bliksem, Tarbot met Le Puy linzen en beurre noisette, Parelgort met verse truffel en eidooier.
Bijna alle dagen open
The Bishop is alleen gesloten op dinsdag. Alle andere dagen is het geopend vanaf 17.00 uur. Het restaurant is gevestigd op Middelweg 7, grenzend aan het Hooglandse Kerkplein, in het hart van Leiden.