Gasten enthousiast over kruiden 'roken' in restaurant

Gasten enthousiast over kruiden 'roken' in restaurant
Paul Dijkstra. Op de foto: Celester Roskam van Green House Kitchen.

Celester Roskam (27) uit Amsterdam opende recent haar Green House Kitchen aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. 'Een restaurant waar gasten verantwoord kunnen eten, drinken én roken', zegt Roskam. Eigen wiet mag ook door de gasten worden meegebracht en middels een vaporizer worden geïnhaleerd.

‘Dat laatste gebeurt eigenlijk heel weinig’, zegt Roskam. ‘Andere kruiden worden vaker gebruikt.’ Op alle tafels staan vaporizers met daarnaast schaaltjes met kruiden zoals munt en lavendel. De kruidendampen worden met het apparaat, dat er uit ziet als een geavanceerde waterpijp, geïnhaleerd. ‘Een uniek concept’, aldus Roskam. ‘Omdat er lage temperaturen worden gebruikt in de vaporizer, ontstaan er geen toxische stoffen. Dat maakt het aanzienlijk gezonder dan bijvoorbeeld waterpijp of roken.'

Extra beleving

'De gasten zijn er enthousiast over', vertelt de jonge onderneemster. 'Het is een leuke extra beleving.’ Het apparaat werd ontwikkeld voor medisch gebruik van cannabis. ‘Hier is het een extra dining experience, want je kan geur toevoegen aan je eten.’ Als je de vaporizer goed gebruikt, dan komt er geen rook vanaf en weinig geur, vertelt de onderneemster. 'Wij focussen ons op het verdampen van kruiden, zoals lavendel en pepermunt.  Maar als je naar de geschiedenis van 'medische' kruiden kijkt, dan valt cannabis daar ook onder’, stelt Roskam.

Misset Horeca

Bij Green House Kitchen staan met name duurzame en verantwoorde gerechten op de kaart. Meer over dit restaurant; lees je in het magazine van Misset Horeca dat half november uitkomt.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.