't Pakhuis in De Klomp, Gelderland, wil de allergeen-vriendelijkste cafetaria van Nederland worden, zegt eigenaar Syl Lammers in De Gelderlander. 'Een plekje in Misset's jaarlijkse Cafetaria Top 100 zou een bekroning zijn.'
Die ambitie is gelukt, kunnen we vast verklappen. Alleen op welke positie 't Pakhuis staat, maken we pas op maandag 27 oktober bekend.
Andere werkwijze
Het begrip voor mensen met een voedselintolerantie groeit. Producten zijn steeds vaker lactose-, gluten- of notenvrij. Die voeding vraagt echter wel om een allergeenvrije bereiding. En daarvoor moet de horeca een andere werkwijze aanwennen.
't Pakhuis is deze zomer begonnen met glutenvrije snacks en breidt het assortiment steeds uit. 'Ik probeer zo een bijdrage te leveren aan de bewustwording over allergenen', zegt Lammers.
SBS programma
Hij richt zich met zijn cafetaria helemaal op maatschappelijk verantwoord ondernemen. 't Pakhuis speelt deze herfst een rol in het nieuwe SBS6-televisieprogramma 'Bruisende Horeca'.
Bekijk hier ons dossier over allergenen en download de whitepaper.