Een half jaar nadat ondernemer Klaas Veldhuis in zijn cafetaria Klaas Vaak in Sliedrecht startte met all you can eat, blikt hij voor de camera van Snackkoerier terug op die periode. Veldhuis ziet het als een compliment dat Plaza het idee nu gaat testen in (een aantal van) haar cafetaria's.
Nieuwe klanten
'Ik heb wel boze brieven gekregen van mensen die schreven dat door mijn initiatief hun zorgpremie omhoog ging, maar ook een cameraploeg van RTL in de zaak gehad', zo deelt Veldhuis zijn ervaringen. 'De opvalwaarde was enorm en daardoor heb ik nieuwe klanten gekregen.'
Hogere tafelbezetting
De derde doelstelling - naast aandacht en meer omzet - heeft hij (nog) niet gerealiseerd: een hogere tafelbezetting.
'Te weinig mensen hebben de afgelopen maanden gekozen voor all you can eat. Ik ga nu uitzoeken waar dat aan ligt.'
Imago van de branche
En dan is er nog de imagokwestie. Volgens Veldhuis is er echter niets mis met het beeld dat de consument heeft.
'Het probleem zijn de individuele ondernemers. Veel te lang kon zomaar iedereen met een cafetaria starten.'
Frans van Rooij
De ondernemer refereert aan een uitspraak van Frans van Rooij van ProFri, de vakvereniging waarbij hij is aangesloten. 'Friet eten moet een feest zijn en het kan niet elke dag feest zijn.'
Cafetaria Top 100
Klaas Vaak in Sliedrecht staat op plaats 86 in de Cafetaria Top 100 van Snackkoerier. In oktober 2011 kwam het bedrijf nieuw binnen in de prestigieuze lijst en won Veldhuis de titel Beste Kleine Cafetaria.
Praat mee over dit onderwerp via ons platform Connect: 'Heeft all you can eat toekomst in cafetaria's?'
Bekijk hier het video-interview met Klaas Veldhuis van Klaas Vaak in Sliedrecht.